Kyllingetærte med bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En sprød og lækker tærte med masser af fyld, bl.a. kylling og grøntsager. Kyllingetærten er ret mager, så den egner sig også til at servere til hverdag, hvor I måske ellers tænker lidt mere over, hvor meget fedt I spiser.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tærtebund

Fyld

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 1 liter kogende vand
  • 200 g rensede grønne asparges i mundrette stykker
  • 3 gulerødder i mundrette stykker - gerne med lidt top (ca. 200 g)
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g kogt eller stegt kyllingekød i mundrette stykker
  • 2 æg
  • 175 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost naturel 4%
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • salat af 100 g skyllede babyspinatblade
  • 200 g dampede grønne asparges og
  • 2 forårsløg i tynde ringe - drysset med lidt salt og peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Hak havregrynene fint i en foodprocessor, til det ligner groft mel. Tilsæt hvedemel og salt og kør et kort øjeblik. Tilsæt smør og hytteost og kør i ca. 5 sek.
  2. Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand.
  3. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) - tryk dejen halvt op ad kanten.
  4. Forbag bunden midt i ovnen - læg et stykke bagepapir over efter ca. 10 min., så kanten ikke bliver for mørk senere.

Fyld

  1. Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Del baconen i mindre stykker.
  2. Hæld kogende vand over asparges og gulerødder og lad dem trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra, dup grøntsagerne tørre og drys dem og forårsløgene med salt.
  3. Fordel kyllingekød, stegt bacon og grøntsager i den forbagte tærtebund.
  4. Pisk ægggene sammen og bland dem med hytteost og salt. Fordel hytteostblandingen i den forbagte bund. Bank formen let mod køkkenbordet og bag tærten midt i ovnen.
  5. Tag kyllingetærten ud af formen og server den med aspargessalat.

Forbagning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag