Tærte med tun

Tærte med tun

60+ min
Tunen giver et dejligt twist til den traditionelle madtærte.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt ost og salt og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad den gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Fyld
  • Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom porreringene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 2 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe godt af. Bland ost med æg, cremefraiche, mel, basilikum, salt og peber. Vend tun og porreringe i æggemassen og fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen.
Energiindhold for hele retten:

9078 kJ / 2170 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 18,7 % 8,6 g
Kulhydrat: 19,9 % 9,1 g
Fedt: 61,4 % 12,9 g

Ingredienser

Dej
100 g Koldt smør
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Fyld
1 dåse Tun i vand
½ Porre i tynde ringe
3 dl Vand
½ tsk Groft salt
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 Æg
1½ dl Creme fraiche
2 tsk Hvedemel
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Blandet grøn salat
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk