Tærte med tun
60+ min

Tærte med tun

Tunen giver et dejligt twist til den traditionelle madtærte.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tærte med tun

Tunen giver et dejligt twist til den traditionelle madtærte.

Antal portioner

Dej

Fyld

Tilbehør

  • blandet salat

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt ost og salt og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad den gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom porreringene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 2 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe godt af. Bland ost med æg, cremefraiche, mel, basilikum, salt og peber. Vend tun og porreringe i æggemassen og fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 61 %
Print