Byg-selv lagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Disse minilagkager er et sikkert hit til børnefødselsdagen. Slip fantasien løs med fyld og topping - og lad børnene selv bygge deres egen lagkage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Vaniljecreme

24 små lagkagebunde (á 10 cm i diameter)

  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 175 g flormelis (ca. 3½ dl)
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 100 g kartoffelmel (ca. 1½ dl)
  • ¾ tsk bagepulver

Fyld

  • 500 g jordbær, jordbær, blåbær, hindbær eller andre friske bær eller frugter
  • 100 g hakket lys, mørk eller hvid chokolade
  • 50 g knuste makroner
  • 2 dl hindbærmarmelade

Topping

  • kulørt krymmel, sukkerkugler, chokoladeknapper, frysetørret bær, hakkede nødder og lign.

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vaniljecreme

  1. Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning.
  2. Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke trækker skind. Lad den køle helt af af - gerne til dagen efter.
  3. Pisk fløden til et let skum og vend den i den afkølede creme.

24 små lagkagebunde

  1. Pisk hviderne stive og tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk blandingen i ca. 3 min. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen.
  2. Fordel dejen på 2 bageplader med papir (ca. 30 x40 cm) og bag dem.
  3. Vend lagkagebundene ud på 2 rene stykker bagepapir, drysset med sukker, og træk papiret af. Lad dem køle af. Udstik små runde lagkagebunde med en form eller et glas (ca. 10 cm i diameter).

Servering

Anret fyld og toppings i små skåle og lad de små gæster bygge deres egen lagkage.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175° - varmluft.

Frysetip

Lagkagebundende kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 24300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag