Byg-selv lagkage
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Disse minilagkager er et sikkert hit til børnefødselsdagen. Slip fantasien løs med fyld og topping - og lad børnene selv bygge deres egen lagkage. Her en opskrift på lækre lagkagebunde - men skal det være nemt, så kan du bruge købte lagkagebunde. Tilbyd en "buffet" af pynt i form af fyld og topping - der bliver smil og hygge hele vejen rundt om bordet.
Ingredienser
Kagecreme
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
5 dl
Piskefløde
|
---|
24 små lagkagebunde (á 10 cm i diameter)
4
Æggehvider
|
|
---|---|
4
Æggeblommer
|
|
175 g
Flormelis (ca. 3½ dl)
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
100 g
Kartoffelmel (ca. 1½ dl)
|
|
¾ tsk
Bagepulver
|
Fyld
500 g
Jordbær, jordbær, blåbær, hindbær eller andre friske bær eller frugter
|
|
---|---|
100 g
Hakket lys, mørk eller hvid chokolade
|
|
50 g
Knuste makroner
|
|
2 dl
Hindbærmarmelade
|
Topping
Krymmel, sukkerkugler, chokoladeknapper, frysetørret bær, hakkede nødder og lign.
|
---|
Sådan gør du
Vaniljecreme
24 små lagkagebunde
Servering
Lagkagebundende kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20485 kJ / 4896 kcal
Næringsindhold pr. 100g
943 kJ / 225 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 5,6 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 47,9 % | 26,6 g |
Fedt: | 46,5 % | 11,8 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.