Karameller

Karameller

1 time
Hjemmelavede flødekarameller er hyggelige at prøve kræfter med. Bløde og lækre karameller, som både kan bruges som pynt og som gaver. Prøv at lave dine egne hjemmelavede flødekarameller og glæd hele familien med de skønne godter.

Sådan gør du

Karameller
  • Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog blandingen uden låg, rør rundt nu og da.
  • Massen er klar, når termometeret viser 128° (brug et sukkertermometer). Kogetid ca. 30 min. i en stor gryde og 45 min. i en gryde med mindre bund.
  • Hæld massen i en form (ca. 15 x 20 cm) beklædt med bagepapir og drys med flagesalt. Lad massen køle af og skær den i 24 store stykker med en skarp kniv.
  • Pak dem ind i plastik eller papir og luk enderne med snor. Opbevar karamellerne køligt.

Hvis du ikke har et sukkertermometer, kan du bruge "kugleprøve" metoden: Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle.

Energiindhold for hele retten:

12150 kJ / 2904 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1741 kJ / 416 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 0,7 % 0,7 g
Kulhydrat: 51,4 % 52,6 g
Fedt: 47,9 % 22,6 g
Mere inspiration

Lækker konfekt der pynter på julebordet.

Ingredienser

Karameller
100 g Smør
2 dl Piskefløde
250 g Sukker (ca. 3 dl)
1 dl Lys sirup
1½ tsk Flagesalt