Fudge

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet fugde minder om karameller, men har alligevel en lidt anden konsistens. Du kan lave en mørkere fudge ved at erstatte den hvide chokolade med lys eller mørk chokolade.

Ingredienser

ca. 48 stk

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland fløde, sukker, sirup og salt i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Fudgeblandingen er klar når temperaturen er 124° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af fudgeblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Tag gryden af varmen og tilsæt smør og chokolade. Rør til smør og chokolade er smeltet og blandingen er jævn. Hæld fugdeblandingen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.

Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 48 stykker fudge. Opbevar dem på bagepapir et køligt sted.

Tip

Du kan få fudgen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: