Fudge

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet fugde minder om karameller, men har alligevel en lidt anden konsistens. Du kan lave en mørkere fudge ved at erstatte den hvide chokolade med lys eller mørk chokolade.

Ingredienser

ca. 48 stk

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland fløde, sukker, sirup og salt i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Fudgeblandingen er klar når temperaturen er 124° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af fudgeblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Tag gryden af varmen og tilsæt smør og chokolade. Rør til smør og chokolade er smeltet og blandingen er jævn. Hæld fugdeblandingen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.

Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 48 stykker fudge. Opbevar dem på bagepapir et køligt sted.

Tip

Du kan få fudgen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: