Fudge
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Hjemmelavet fudge minder om karameller, men det har alligevel en lidt anden konsistens. Måske kan man kalde dem karamel fugde? Fløde koger med sukker og sirup til en gylden blød karamel - og først til sidst tilsættes smør og chokolade. Og du har den lækreste fudge. Du får mørkere fudge ved at erstatte den hvide chokolade med lys eller mørk chokolade. Du kan tilsætte smag til din fudge som fx nødder, lakrids el. lign. Fudge smelter i munden - og de kan hurtigt forsvinde, når de først er lavet.
Ingredienser
Fudge
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1 dl
Lys sirup (ca. 150 g)
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
|
50 g
Smør i tern
|
|
100 g
Finthakket hvid chokolade
|
Sådan gør du
Fudge
Du kan få fudgen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10242 kJ / 2448 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1766 kJ / 422 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 1,6 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 50 % | 52 g |
Fedt: | 48,4 % | 23,1 g |