Dulce de leche
60+ min

Dulce de leche

Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk.
Bedømmelse (73 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dulce de leche

Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk.

Antal portioner
  • ¾ liter vand
  • 1 dåse kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

Åbn dåsen og hæld den kondenserede mælk i et patentglas. Læg gummibånd på og spænd låget fast, så glasset er lufttæt. Bring vandet i kog i en gryde og kog glasset med indhold i vandet i 4 timer. Sæt glasset til afkøling før den åbnes. Pisk den bløde karamel med en håndmixer til en blød konsistens.

Tips

Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.

Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5060 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 14 %
Print