Dulce de leche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(75 vurderinger)

60+ min

Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk.

Ingredienser

Antal portioner
  • ¾ liter vand
  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Åbn dåsen og hæld den kondenserede mælk i et patentglas. Læg gummibånd på og spænd låget fast, så glasset er lufttæt. Bring vandet i kog i en gryde og kog glasset med indhold i vandet i 4 timer. Sæt glasset til afkøling før den åbnes. Pisk den bløde karamel med en håndmixer til en blød konsistens.

Tips

Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.

Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5060 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 14 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: