Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk. Prøv hjemmelavet dulce de leche næste gang!
Sådan gør du
Åbn dåsen og hæld den kondenserede mælk i et patentglas. Læg gummibånd på og spænd låget fast, så glasset er lufttæt.
Bring vandet i kog i en gryde og kog glasset med indhold i vandet i 4 timer.
Sæt glasset til afkøling før den åbnes.
Pisk den bløde karamel med en håndmixer til en blød konsistens.
Tips
Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.
Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2267 kJ / 542 kcal
Næringsindhold pr. 100g
197 kJ / 47 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
Protein:
20,4 %
2,4 g
Kulhydrat:
30 %
3,5 g
Fedt:
49,6 %
2,6 g
Mere inspiration
Du kan nemt lave kondenseret mælk selv i stedet for at købe det på dåse