Dulce de leche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(79 vurderinger)

60+ min

Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk.

Ingredienser

Antal portioner

  • ¾ liter vand
  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Åbn dåsen og hæld den kondenserede mælk i et patentglas. Læg gummibånd på og spænd låget fast, så glasset er lufttæt. Bring vandet i kog i en gryde og kog glasset med indhold i vandet i 4 timer. Sæt glasset til afkøling før den åbnes. Pisk den bløde karamel med en håndmixer til en blød konsistens.

Tips

Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.

Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5060 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: