Dulce de leche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(79 vurderinger)

60+ min

Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ¾ liter vand
  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Åbn dåsen og hæld den kondenserede mælk i et patentglas. Læg gummibånd på og spænd låget fast, så glasset er lufttæt. Bring vandet i kog i en gryde og kog glasset med indhold i vandet i 4 timer. Sæt glasset til afkøling før den åbnes. Pisk den bløde karamel med en håndmixer til en blød konsistens.

Tips

Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.

Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5060 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag