Kondenseret mælk

Kondenseret mælk

60+ min
Kondenseret mælk består kun af to ingredienser: mælk og sukker. Den tykke, søde kondenserede mælk er let at lave. Følg vores opskrift på hjemmelavet kondenseret mælk her.
https://www.arla.dk/opskrifter/kondenseret-malk/

Sådan gør du

  • Hæld mælk og sukker i en sauterpande og rør det sammen. Bring mælkeblandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til jævn varme og lad mælkeblandingen koge til du har ca. halvdelen tilbage. Det tager ca. ½ time - rør af og til. Mælken skifter farve undervejs og danner et hvidt skum på toppen - fjern efterhånden skummet med en spiseske. Hæld den kondenserede mælk på et rent patentglas med låg og opbevar det i køleskabet. Den kondenserede mælk bliver tykkere, når den er afkølet.
Energiindhold for hele retten:

8328 kJ / 1990 kcal

Næringsindhold pr. 100g

595 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 7,6 % 2,6 g
Kulhydrat: 90,6 % 31,7 g
Fedt: 1,8 % 0,3 g
Mere inspiration

Brug kondenseret mælk til at lave hjemmelavet dulce de leche - en lækker og cremet karamel.

Dulce de leche
60+ min
Dulce de leche
(84)

Ingredienser

1 liter Mælk
400 g Rørsukker