Kondenseret mælk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Kondenseret mælk består kun af to ingredienser: mælk og sukker. Den tykke, søde kondenserede mælk er let at lave. Følg vores opskrift på hjemmelavet kondenseret mælk her.

Ingredienser

Ca. 6 dl

Antal portioner
  • 1 liter sødmælk
  • 400 g rørsukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld mælk og sukker i en sauterpande og rør det sammen. Bring mælkeblandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til jævn varme og lad mælkeblandingen koge til du har ca. halvdelen tilbage. Det tager ca. ½ time - rør af og til. Mælken skifter farve undervejs og danner et hvidt skum på toppen - fjern efterhånden skummet med en spiseske. Hæld den kondenserede mælk på et rent patentglas med låg og opbevar det i køleskabet. Den kondenserede mælk bliver tykkere, når den er afkølet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 14 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: