Kondenseret mælk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Kondenseret mælk består kun af to ingredienser: mælk og sukker. Den tykke, søde kondenserede mælk er let at lave. Følg vores opskrift på hjemmelavet kondenseret mælk her.

Ingredienser

Ca. 6 dl

Antal portioner

  • 1 liter sødmælk
  • 400 g rørsukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld mælk og sukker i en sauterpande og rør det sammen. Bring mælkeblandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til jævn varme og lad mælkeblandingen koge til du har ca. halvdelen tilbage. Det tager ca. ½ time - rør af og til. Mælken skifter farve undervejs og danner et hvidt skum på toppen - fjern efterhånden skummet med en spiseske. Hæld den kondenserede mælk på et rent patentglas med låg og opbevar det i køleskabet. Den kondenserede mælk bliver tykkere, når den er afkølet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: