Rocky road med marcipan

Rocky road med marcipan

30 min
Rocky road - en af julens mange lækkerier. Hjemmelavet rocky road er konfekt, når det er allerbedst. For rocky road kan fyldes med dit favorit juleslik - eller nødder og tørret frugt, hvis du bedre kan lide den slags. Rocky road er smeltet chokolade med små stykker marcipan, nødder og skumfiduser - men rocky road kan også fyldes med dit favorit juleslik, fx dronningemandler, knuste julebolcher eller andre julelækkerier. Rocky road er nemt, sjovt og hurtigt at lave - og lækker konfekt som både børn og voksne kan lave af julens slikrester.

Sådan gør du

Rocky road
  • Hak chokoladen groft og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Vend marcipanstykkerne heri.
  • Vend mandler, minimarshmallows, pistacienøddekerner og juleslik sammen i en anden skål. Tag ca. ⅓ fra til pynt. Vend resten i chokolademassen og bland det sammen.
  • Hæld chokoladeblandingen ud på et stykke bagepapir i et ca. 1½ cm højt lag. Fordel resten af pynten herpå - tryk den let ned i chokolademassen. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 15 min.
  • Skær rocky road konfekten ud i stykker af 2 x 2 cm og server.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Erstat juleslik med tørrede frugter, fx tørret abrikos i små tern og tørrede tranebær.

Energiindhold for hele retten:

15860 kJ / 3791 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2046 kJ / 489 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 5,8 % 7 g
Kulhydrat: 50,2 % 60,4 g
Fedt: 44 % 24,3 g

Ingredienser

Rocky road
400 g Mørk chokolade
150 g Marcipan i små tern
50 g Mandler, brændte mandler eller dronningemandler
50 g Minimarshmallows
25 g Grofthakkede grønne usaltede pistacienødder
100 g Blandet juleslik, fx chokoladeknapper med krymmel, perbermyntelinser eller knuste bolcher