Trøffelkugler

Trøffelkugler

60+ min
Fryseegnet
Bløde chokoladetrøfler der smelter i munden. Pynt dem gerne forskelligt, det ser festligt og flot ud.

Sådan gør du

  • Kom de to slags chokolade i en skål. Bland fløde og kondenseret mælk i en gryde og bring den i kog. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til den er smeltet. Rør smørret i. Dæk overfladen med husholdningsfilm, så der ikke dannes kondens og stil trøffelmassen i køleskabet min. 4 timer - eller til den er helt kold.
  • Tag en skefuld kold trøffelmasse op i hænderne og rul den hurtigt til en kugle. Tril den i én eller flere slags pynt. Fortsæt med resten af trøffelmassen. Opbevar trøffelkuglerne i fryseren (de bliver ikke hårde) og server dem iskolde.
Energiindhold for hele retten:

9828 kJ / 2349 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1787 kJ / 427 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 5,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 33,3 % 35 g
Fedt: 61,6 % 29,8 g
Mere inspiration
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

200 g Finthakket mælkechokolade
100 g Finthakket mørk chokolade
1½ dl Piskefløde
¾ dl Kondenseret mælk
10 g Blødt smør
Pynt
Kokosmel, finthakkede nødder, hampefrø, kakaopulver, flormelis, lakridspulver eller pensl med smeltet chokolade