Iskonfekt

Iskonfekt

15 min
Fryseegnet
Iskonfekt - eller eiskonfekt - som det hedder i Tyskland, hvor denne iskolde lækkerbisken stammer fra, består helt enkelt af 2 ingredienser, chokolade og smør (eller kokosfedt). Iskonfekt smelter i munden - og også på fingrene, så aluformen er til stor gavn. I Danmark serveres iskonfekt især til jul.

Sådan gør du

Iskonfekt
  • Smelt smørret og rør chokoladen heri.
  • Rør til chokoladen er helt smeltet og fordel chokoladeblandingen i små konfektforme.
  • Kom evt. lidt topping på nogle af stykkerne.
  • Stil dem på køl til servering.
Variation

Du kan bruge alle slags chokolade og evt. også lave lag af forskellige slags chokoladeblandinger. Smør kan erstattes af kokosfedt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7499 kJ / 1792 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2500 kJ / 597 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,7 % 4 g
Kulhydrat: 28,4 % 41,8 g
Fedt: 68,9 % 46,5 g
Mere inspiration
Marcipankonfekt
30 min
Marcipankonfekt
(6)

Ingredienser

Iskonfekt
Smør
100 g
Grofthakket mørk chokolade
200 g
Topping - kan undlades
Fx mandelsplitter eller frysetørrede bær