Iskonfekt

15 min
Fryseegnet
Iskonfekt

Iskonfekt - eller eiskonfekt - som det hedder i Tyskland, hvor denne iskolde lækkerbisken stammer fra, består helt enkelt af 2 ingredienser, chokolade og smør (eller kokosfedt). Iskonfekt smelter i munden - og også på fingrene, så aluformen er til stor gavn. I Danmark serveres iskonfekt især til jul.

Ingredienser

Iskonfekt

100 g Smør
200 g Grofthakket mørk chokolade

Topping - kan undlades

Fx mandelsplitter eller frysetørrede bær

Sådan gør du

Iskonfekt

  • Smelt smørret og rør chokoladen heri.
  • Rør til chokoladen er helt smeltet og fordel chokoladeblandingen i små konfektforme.
  • Kom evt. lidt topping på nogle af stykkerne.
  • Stil dem på køl til servering.

Du kan bruge alle slags chokolade og evt. også lave lag af forskellige slags chokoladeblandinger. Smør kan erstattes af kokosfedt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7499 kJ / 1792 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2500 kJ / 597 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,7 % 4 g
Kulhydrat: 28,4 % 41,8 g
Fedt: 68,9 % 46,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/iskonfekt/