Iskonfekt

Iskonfekt

15 min
Fryseegnet
Iskonfekt - eller eiskonfekt - som det hedder i Tyskland, hvor denne iskolde lækkerbisken stammer fra, består helt enkelt af 2 ingredienser, chokolade og smør (eller kokosfedt). Iskonfekt smelter i munden - og også på fingrene, så aluformen er til stor gavn. I Danmark serveres iskonfekt især til jul.
https://www.arla.dk/opskrifter/iskonfekt/

Sådan gør du

Iskonfekt
  • Smelt smørret og rør chokoladen heri.
  • Rør til chokoladen er helt smeltet og fordel chokoladeblandingen i små konfektforme.
  • Kom evt. lidt topping på nogle af stykkerne.
  • Stil dem på køl til servering.

Du kan bruge alle slags chokolade og evt. også lave lag af forskellige slags chokoladeblandinger. Smør kan erstattes af kokosfedt.

Energiindhold for hele retten:

7499 kJ / 1792 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2500 kJ / 597 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,7 % 4 g
Kulhydrat: 28,4 % 41,8 g
Fedt: 68,9 % 46,5 g

Ingredienser

Iskonfekt
100 g Smør
200 g Grofthakket mørk chokolade
Topping - kan undlades
Fx mandelsplitter eller frysetørrede bær