Daim islagkage

Daim islagkage

60+ min
Fryseegnet
Daim islagkage er altid et hit på dessertbordet. Opskriften på denne daim islagkage består af hjemmelavet is smækfyldt med daim, som er lagt ovenpå en lækker sprød kiksebund. Servér islagkagen for dine gæster - evt. med en god kop kaffe til. Du kan variere med en anden chokolade, du kan fx nemt trylle islagkagen med daim om til en skildpaddeislagkage.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Kiksebunde
  • Pisk æggehvider og sukker stift.
  • Vend hasselnøddekerner og kiks i æggehviderne.
  • Læg bagepapir i bunden af 2 springforme (ca. 22 cm i diameter). Fordel dejen i formene og bag bundene.
  • Lad bundene afkøle i formene. Fjern ringene og rengør dem.
Daim is
  • Pisk imens fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen.
  • Frys iscremen til den er let frossen - i fryseren eller i en ismaskine. Vend daimstykkerne i isen.
Sådan samler du daim islagkagen
  • Løsn marengsbundene fra bagepapiret og sæt den ene bund tilbage i en springform foret med lagkageplast.
  • Hæld halvdelen af den letfrosne daim is herpå.
  • Læg den anden bund ovenpå og fordel resten af daim isen øverst.
  • Sæt islagkagen i fryseren i 4-5 timer - gerne til næste dag.
Ved servering
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 10 min. før servering. Fjern ringen og lagkageplasten forsigtigt.
  • Pynt med daimstykker og skovsyre og server.

Du kan naturligvis udskifte daim chokoladen med din yndlingschokolade, fx chokoladeskildpadder. Rist evt. hasselnøddekernerne inden du hakker dem - det giver en kraftigere nøddesmag.

Energiindhold for hele retten:

26109 kJ / 6240 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1617 kJ / 386 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,5 % 4,3 g
Kulhydrat: 33,5 % 31,9 g
Fedt: 62 % 27,1 g
Mere inspiration

Her er endnu en lækker og flot islagkage.

Ingredienser

Kiksebunde
3 Æggehvider (ca. 100 g)
200 g Sukker (ca. dl)
100 g Finthakkede hasselnøddekerner
100 g Knuste saltkiks, fx TUC kiks
Daim is
¾ liter Piskefløde
5 Æggeblommer
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 Vaniljestang - kornene heraf
200 g Grofthakket daim chokolade
Pynt
Grofthakket daim
Rød skovsyre