Daim islagkage
8 timer
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Daim islagkage er altid et hit på dessertbordet. Opskriften på denne daim islagkage består af hjemmelavet is smækfyldt med daim, som er lagt ovenpå en lækker sprød kiksebund. Servér islagkagen for dine gæster - evt. med en god kop kaffe til. Du kan variere med en anden chokolade, du kan fx nemt trylle islagkagen med daim om til en skildpaddeislagkage.
Ingredienser
Kiksebunde
3
Æggehvider (ca. 100 g)
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. dl)
|
|
100 g
Finthakkede hasselnøddekerner
|
|
100 g
Knuste saltkiks, fx TUC kiks
|
Daim is
¾ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
5
Æggeblommer
|
|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
200 g
Grofthakket daim chokolade
|
Pynt
Grofthakket daim
|
|
---|---|
Rød skovsyre
|
Sådan gør du
Kiksebunde
Daim is
Sådan samler du daim islagkagen
Ved servering
Du kan naturligvis udskifte daim chokoladen med din yndlingschokolade, fx chokoladeskildpadder. Rist evt. hasselnøddekernerne inden du hakker dem - det giver en kraftigere nøddesmag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25554 kJ / 6108 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1582 kJ / 378 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4,6 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 34,2 % | 31,9 g |
Fedt: | 61,2 % | 26,2 g |