Islagkage med kirsebær og chokolade

Bedømmelse

(23 vurderinger)

60+ min

En skøn isdessert med et strejf af syrlighed fra cremefraichen, som smager dejligt sammen med de søde kirsebær. Husk at lade islagkagen optø lidt før den serveres - det gør den både bedre og lettere at skære!

Ingredienser

Islagkage til 12

Antal portioner

Pynt

  • friske kirsebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip et stykke bagepapir (12 cm x 65 cm) og beklæd indersiden af en springform (ca. 18 cm i diameter) med papiret for at få kanten ekstra høj.

Tag ca. 12 kirsebær fra. Hak resten fint og bland dem med halvdelen af sukkeret. Bland 2½ dl cremefraiche, 2 æggeblommer og ½ dl glukosesiup i kirsebærrene. Pisk 2½ dl fløde til let skum og vend det i kirsebærblandingen. Hæld blandingen i springformen, og stil den tildækket i fryseren i ca. 2 timer til overfladen er fast.

Bland resten af cremefraichen med resten af sukkeret, 3 æggeblommer, ½ dl glukosesirup og vaniljepulveret. Pisk resten af piskefløden til et let skum og vend det i cremefraicheblandingen. Tag springformen ud af fryseren og læg de 12 kirsebær på den letfrosne is. Hæld meget forsigtig vaniljeblandingen på kirsebærisen og stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 5 timer.

Smelt chokolade og smør i en skål i vandbad og lad det afkøle lidt. Tag isen ud af fryseren og smør chokoladeblandingen på toppen og lad det løbe lidt ned af siderne. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt med friske kirsebær.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 69 %

Print

Kilde: