Islagkage med kirsebær og chokolade

9 timer
Arbejdstid: 40 min
Islagkage med kirsebær og chokolade

En skøn isdessert med et strejf af syrlighed fra cremefraichen, som smager dejligt sammen med de søde kirsebær. Husk at lade islagkagen optø lidt før den serveres - det gør den både bedre og lettere at skære!

Ingredienser

300 g Friske udstenede kirsebær (ca. g)
175 g Sukker (ca. 2 dl)
½ liter Creme fraiche 38%
5 Æggeblommer
1 dl Glukosesirup (ca. 125 g)
½ liter Piskefløde
1 tsk Vaniljepasta
100 g Mørk chokolade
25 g Smør

Pynt

Friske kirsebær

Sådan gør du

  • Klip et stykke bagepapir (12 cm x 65 cm) og beklæd indersiden af en springform (ca. 18 cm i diameter) med papiret for at få kanten ekstra høj.
  • Tag ca. 12 kirsebær fra. Hak resten fint og bland dem med halvdelen af sukkeret.
  • Bland 2½ dl cremefraiche, 2 æggeblommer og ½ dl glukosesiup i kirsebærrene.
  • Pisk 2½ dl fløde til let skum og vend det i kirsebærblandingen.
  • Hæld blandingen i springformen, og stil den tildækket i fryseren i ca. 2 timer til overfladen er fast.
  • Bland resten af cremefraichen med resten af sukkeret, 3 æggeblommer, ½ dl glukosesirup og vaniljepulveret.
  • Pisk resten af piskefløden til et let skum og vend det i cremefraicheblandingen.
  • Tag springformen ud af fryseren og læg de 12 kirsebær på den letfrosne is.
  • Hæld meget forsigtig vaniljeblandingen på kirsebærisen og stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 5 timer.
  • Smelt chokolade og smør i en skål i vandbad og lad det afkøle lidt.
  • Tag isen ud af fryseren og smør chokoladeblandingen på toppen og lad det løbe lidt ned af siderne.
  • Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
  • Pynt med friske kirsebær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24167 kJ / 5776 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1337 kJ / 320 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 3 % 2,3 g
Kulhydrat: 29,1 % 22,9 g
Fedt: 67,9 % 24,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/islagkage-med-kirsebar-og-chokolade/