

Islagkage med kirsebær og chokolade
60+ min
En skøn isdessert med et strejf af syrlighed fra cremefraichen, som smager dejligt sammen med de søde kirsebær. Husk at lade islagkagen optø lidt før den serveres - det gør den både bedre og lettere at skære!
Ingredienser
Islagkage til 12
Antal portioner
- 300 g friske udstenede kirsebær
- 175 g sukker (ca. 2 dl)
-
½ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
- 5 æggeblommer
- 1 dl glukosesirup (ca. 125 g)
-
½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- ½ tsk vaniljepulver
- 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
- 25 smør
Pynt
- friske kirsebær
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Klip et stykke bagepapir (12 cm x 65 cm) og beklæd indersiden af en springform (ca. 18 cm i diameter) med papiret for at få kanten ekstra høj.
Tag ca. 12 kirsebær fra. Hak resten fint og bland dem med halvdelen af sukkeret. Bland 2½ dl cremefraiche, 2 æggeblommer og ½ dl glukosesiup i kirsebærrene. Pisk 2½ dl fløde til let skum og vend det i kirsebærblandingen. Hæld blandingen i springformen, og stil den tildækket i fryseren i ca. 2 timer til overfladen er fast.
Bland resten af cremefraichen med resten af sukkeret, 3 æggeblommer, ½ dl glukosesirup og vaniljepulveret. Pisk resten af piskefløden til et let skum og vend det i cremefraicheblandingen. Tag springformen ud af fryseren og læg de 12 kirsebær på den letfrosne is. Hæld meget forsigtig vaniljeblandingen på kirsebærisen og stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 5 timer.
Smelt chokolade og smør i en skål i vandbad og lad det afkøle lidt. Tag isen ud af fryseren og smør chokoladeblandingen på toppen og lad det løbe lidt ned af siderne. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt med friske kirsebær.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 24380 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 5,8 g
- Protein: 3 %
- Kulhydrat: 28 %
- Fedt: 69 %