Chokoladeis
60+ min

Chokoladeis

Dejlig cremet mørk chokoladeis med kun 3 ingredienser!
Bedømmelse (54 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeis

Dejlig cremet mørk chokoladeis med kun 3 ingredienser!

Opskriften gælder for 12 personer

Pynt

  • chokoladespåner

Fremgangsmåde:

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt chokolade og smelt den ved svag varme, stadig under omrøring. Hæld chokoladefløden over i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Pisk chokoladefløden til flødeskum. Vend flødeskummet i den kolde vaniljesauce og kom blandingen i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen til og stil den i fryseren i mindst 8 timer - rør i isen 2-3 gange under indfrysningen.

Ved serveringen

Tag chokoladeisen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt med chokoladespåner.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 71 %
Print