Chokoladeis
5 timer
•
Arbejdstid: 15 min
•
Dejlig cremet chokoladeis med få ingredienser, og som ovenikøbet er super nem at lave. Chokoladeisen er nemlig en parfait, hvilket betyder, at isen helt enkelt består af en æggesnaps, der vendes sammen med flødeskum og smeltet chokolade. Nemt og hurtigt! Server chokoladeisen som den er eller som en del af en dessert.
Ingredienser
Chokoladeis
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
4
Æggeblommer
|
|
4 spsk
Flormelis
|
|
200 g
Smeltet mørk chokolade
|
Pynt
Chokoladespåner
|
---|
Sådan gør du
Chokoladeis
Ved serveringen
Prøv at tilsætte 1 dl kaffelikør, fx kahlua til isen - det smager virkelig godt. Pisk likøren sammen med æggeblommer og sukker, før æggesnaps og flødeskum blandes.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13076 kJ / 3125 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1635 kJ / 391 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 4,1 % | 4 g |
Kulhydrat: | 23,5 % | 22,6 g |
Fedt: | 72,4 % | 32 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.