Chokoladeis

5 timer
Arbejdstid: 15 min
Chokoladeis

Dejlig cremet chokoladeis med få ingredienser, og som ovenikøbet er super nem at lave. Chokoladeisen er nemlig en parfait, hvilket betyder, at isen helt enkelt består af en æggesnaps, der vendes sammen med flødeskum og smeltet chokolade. Nemt og hurtigt! Server chokoladeisen som den er eller som en del af en dessert.

Ingredienser

Chokoladeis

½ liter Piskefløde
4 Æggeblommer
4 spsk Flormelis
200 g Smeltet mørk chokolade

Pynt

Chokoladespåner

Sådan gør du

Chokoladeis

  • Pisk fløden til et meget let skum.
  • Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskum og æggesnaps sammen til en iscreme.
  • Hæld iscremen over den smeltede chokolade - lidt ad gangen og under omrøring. Rør til isen er ensartet i farven.
  • Hæld chokoladeisen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren - mindst 4 timer.

Ved serveringen

  • Tag chokoladeisen ud af fryseren og stil den i køleskabet ½- 1 time før serveringen. Pynt med chokoladespåner.

Prøv at tilsætte 1 dl kaffelikør, fx kahlua til isen - det smager virkelig godt. Pisk likøren sammen med æggeblommer og sukker, før æggesnaps og flødeskum blandes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13076 kJ / 3125 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1635 kJ / 391 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 4,1 % 4 g
Kulhydrat: 23,5 % 22,6 g
Fedt: 72,4 % 32 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladeis/