Semifreddo - italiensk isdessert med knas
4 timer 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
En festlig isdessert lavet på bl.a. græsk yoghurt, der gør smagen frisk og let. Semifreddoen er krydret med appelsinskal og mørk chokolade og gemmer på sprøde overraskelser af makron og marengs.
Ingredienser
Semifreddo
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
---|---|
4
Pasteuriserede æggeblommer
|
|
500 g
Græsk yoghurt
|
|
3
Pasteuriserede æggehvider
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
2 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
75 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
100 g
Grofthakkede makroner
|
|
50 g
Marengs i grove stykker, fx kyskager
|
Pynt
Grofthakket mørk chokolade
|
|
---|---|
Citronmelisseblade
|
Sådan gør du
Semifreddo
Når isen skal ud af formen, kan du kort dyppe formen i vamt vand. Vend isen ud på et skærebræt, læg serveringsfadet ovenpå isen og vend rundt igen - så vender isen rigtigt og kan pyntes. I stedet for at lave en stor semifreddo kan du også lægge isen sammen i to mindre forme og fryse dem ned.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13611 kJ / 3253 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1060 kJ / 253 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 7,6 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 37,9 % | 23,6 g |
Fedt: | 54,5 % | 15,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.