Semifreddo - italiensk isdessert med knas

4 timer 30 min
Arbejdstid: 20 min
Semifreddo - italiensk isdessert med knas

En festlig isdessert lavet på bl.a. græsk yoghurt, der gør smagen frisk og let. Semifreddoen er krydret med appelsinskal og mørk chokolade og gemmer på sprøde overraskelser af makron og marengs.

Ingredienser

Semifreddo

150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
4 Pasteuriserede æggeblommer
500 g Græsk yoghurt
3 Pasteuriserede æggehvider
2½ dl Piskefløde
2 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
75 g Grofthakket mørk chokolade
100 g Grofthakkede makroner
50 g Marengs i grove stykker, fx kyskager

Pynt

Grofthakket mørk chokolade
Citronmelisseblade

Sådan gør du

Semifreddo

  • Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt og vend yoghurten heri.
  • Pisk æggehviderne stive og fløden til et let skum. Vend flødeskummet i yoghurtblandigen og herefter æggehviderne lidt efter lidt.
  • Del blandingen i to og vend appelsinskal i den ene og chokolade i den anden.
  • Fordel halvdelen af makronerne i bunden af en bageform (ca. 10 x 30 cm) og fordel isblandingen med appelsinskal over.
  • Drys dernæst stykker af marengs på, og fordel herpå chokoladeblandingen. Drys de sidste makroner på toppen og pres dem lidt ned i overfladen.
  • Stil semifreddoen tildækket i fryseren i mindst 4 timer.
  • Stil formen i køleskabet 1 time før servering. Vend semifreddoen ud på et fad og pynt med grofthakket chokolade og friske citronmelisseblade.

Når isen skal ud af formen, kan du kort dyppe formen i vamt vand. Vend isen ud på et skærebræt, læg serveringsfadet ovenpå isen og vend rundt igen - så vender isen rigtigt og kan pyntes. I stedet for at lave en stor semifreddo kan du også lægge isen sammen i to mindre forme og fryse dem ned.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13611 kJ / 3253 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1060 kJ / 253 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 7,6 % 4,8 g
Kulhydrat: 37,9 % 23,6 g
Fedt: 54,5 % 15,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/semifreddo---italiensk-isdessert-med-knas/