Juleis

Juleis

8 timer 25 min
Arbejdstid: 25 min
Juleis - med masser af marcipan, chokolade og mandler. Hjemmelavet juleis er et lækkert alternativ til risalamanden juleaften. Juleisen indeholder mange skønne julesmage - og så kan den laves helt uden ismaskine. Flødeisen er nemlig en parfait, som er kendetegnet ved, at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket giver en lækker luftig is. Også uden brug af ismaskine. Så hvis du ikke er vild med risalamande juleaften, så prøv denne hjemmelavede juleis. Server juleisen med kirsebærsauce og husk at komme en hel mandel i juleisen - for mandelgaven skal man jo ikke snydes for bare fordi man ikke bryder sig om risalamande...
https://www.arla.dk/opskrifter/juleis/

Sådan gør du

Juleis
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Hæld ⅔ af iscremen i en form (ca. 1,5 liter).
  • Vend marcipanstykker, chokolade og mandler heri - gem lidt til pynt.
  • Hæld ca. ½ dl kirsebærsauce i og vend den let i iscremen.
  • Hæld resten af iscremen over, fordel et par spiseskefulde kirsebærsauce herpå og lav swirls i iscremen - brug fx enden af en teske.
  • Pynt med marcipanstykkerne, chokolade og mandler. Stil isen tildækket i fryseren til næste dag.
  • Server med resten af kirsebærsaucen ved siden af.

Du kan også lave juleisen på ismaskine. Tilsæt først kirebærsaucen til sidst, når isen har fået en mere fast konsistens. Ellers vil kirsebærsaucen farve isen lyserød.

Tag isen ud af fryseren ½ time før servering.

Energiindhold for hele retten:

16217 kJ / 3876 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1461 kJ / 349 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,7 % 4,9 g
Kulhydrat: 28,2 % 24,3 g
Fedt: 66,1 % 26,1 g
Relateret video
Juleis

Hjemmelavet juleis med skøn julesmag af marcipan, chokolade og mandler. Juleisen er et lækkert alternativ til juleaften, hvis du ikke er til risalamande.

Ingredienser

Juleis
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf
150 g Marcipan i små tern
75 g Grofthakket mørk chokolade
75 g Smuttede mandler - grofthakkede og ristede
200 g Kirsebærsauce, fx Amarena dessertkirsebærsauce