Juleis
Ny

Juleis

60+ min Dessert

Juleis - med masser af marcipan, chokolade og mandler. Hjemmelavet juleis er et lækkert alternativ til risalamanden juleaften. Juleisen indeholder mange skønne julesmage - og så kan den laves helt uden ismaskine. Flødeisen er nemlig en parfait, som er kendetegnet ved, at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket giver en lækker luftig is. Også uden brug af ismaskine. Så hvis du ikke er vild med risalamande juleaften, så prøv denne hjemmelavede juleis. Server juleisen med kirsebærsauce og husk at komme en hel mandel i juleisen - for mandelgaven skal man jo ikke snydes for bare fordi man ikke bryder sig om risalamande...

Mere inspiration

Her er en anden skøn is, som smager lækkert i julemåneden.

Velbekomme!
Tip

Du kan også lave juleisen på ismaskine. Tilsæt først kirebærsaucen til sidst, når isen har fået en mere fast konsistens. Ellers vil kirsebærsaucen farve isen lyserød.

Bemærk

Tag isen ud af fryseren ½ time før servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16542 kJ / 3954 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1497 kJ / 358 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,7 % 5 g
Kulhydrat: 28,7 % 25,3 g
Fedt: 65,6 % 26,5 g
Relateret video
Juleis

Ingredienser