Juleis

Juleis

60+ min Dessert
Juleis - med masser af marcipan, chokolade og mandler. Hjemmelavet juleis er et lækkert alternativ til risalamanden juleaften. Juleisen indeholder mange skønne julesmage - og så kan den laves helt uden ismaskine. Flødeisen er nemlig en parfait, som er kendetegnet ved, at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket giver en lækker luftig is. Også uden brug af ismaskine. Så hvis du ikke er vild med risalamande juleaften, så prøv denne hjemmelavede juleis. Server juleisen med kirsebærsauce og husk at komme en hel mandel i juleisen - for mandelgaven skal man jo ikke snydes for bare fordi man ikke bryder sig om risalamande...
Mere inspiration

Her er en anden skøn is, som smager lækkert i julemåneden.

Kanelis
60+ min
Kanelis
(3)
Velbekomme!
Tip

Du kan også lave juleisen på ismaskine. Tilsæt først kirebærsaucen til sidst, når isen har fået en mere fast konsistens. Ellers vil kirsebærsaucen farve isen lyserød.

Bemærk

Tag isen ud af fryseren ½ time før servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16302 kJ / 3896 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1469 kJ / 351 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 33,4 % 28,9 g
Fedt: 61,7 % 24,5 g
Relateret video
Juleis

Denne sushi bowl med chilibagt laks og ris smager skønt af Japan og har alle de klassiske sushi-smage. Bowlen kan spises både lun og kold - og den er genial at lave, hvis du har en rest kogte ris og/eller et stykke bagt laks fra dagen før. Sushi bowlen med bagt laks kan varieres i det uendelige - her er den toppet med syltet ingefær, avocado og forårsløg. Ris og laks røres op med soya og chilidressing og den smagfulde ret spises med små stykker af tørret tang.

Ingredienser