

Kanelis
60+ min
Kanelisen sætter et frisk og let punktum efter et fyldigt julemåltid. Men den er lige så lækker på menuen forår, sommer og efterår.
Ingredienser
6 personer pr. portion
Antal portioner
- 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
- 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
- 2 tsk stødt kanel
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- ¼ liter mælk
- 4 æggehvider (ca. 8 spsk)
- 2 modne passionsfrugter
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til skum
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en luftig æggesnaps. Bland fløde og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Hæld lidt af den varme flødeblanding i æggesnapsen under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk den lune æggesnaps i flødeblandingen. Varm det atter op ved jævn varme og under omrøring til det tykner - cremen må ikke koge. Lad cremen køle af. Pisk hviderne stive, vend dem i cremen og hæld den i en form (ca. 1½ liter). Stil iscremen tildækket i fryseren i mindst 5 timer - rør 5-6 gange under indfrysningen.
Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud med en ske. Fordel isen i 6 portionsglas. Pynt med passionsfrugt og flødeskum.
Sådan pisker du flødeskum
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10790 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 5,2 g
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 22 %
- Fedt: 71 %
Vin match
Muscat Rhône, Frankrig
Til denne lækre, krydrede is vil en sød vin på druen muscat være fantastisk, fx. em muscat de beaumes de venise eller muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til marcipan