Kanelis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Kanelisen sætter et frisk og let punktum efter et fyldigt julemåltid. Men den er lige så lækker på menuen forår, sommer og efterår.

Ingredienser

6 personer pr. portion

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en luftig æggesnaps. Bland fløde og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Hæld lidt af den varme flødeblanding i æggesnapsen under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk den lune æggesnaps i flødeblandingen. Varm det atter op ved jævn varme og under omrøring til det tykner - cremen må ikke koge. Lad cremen køle af. Pisk hviderne stive, vend dem i cremen og hæld den i en form (ca. 1½ liter). Stil iscremen tildækket i fryseren i mindst 5 timer - rør 5-6 gange under indfrysningen.

Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud med en ske. Fordel isen i 6 portionsglas. Pynt med passionsfrugt og flødeskum.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 71 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Til denne lækre, krydrede is vil en sød vin på druen muscat være fantastisk, fx. em muscat de beaumes de venise eller muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan