Kanelis

Kanelis

60+ min
Kanelisen sætter et frisk og let punktum efter et fyldigt julemåltid. Men den er lige så lækker på menuen forår, sommer og efterår.

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en luftig æggesnaps. Bland fløde og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Hæld lidt af den varme flødeblanding i æggesnapsen under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk den lune æggesnaps i flødeblandingen. Varm det atter op ved jævn varme og under omrøring til det tykner - cremen må ikke koge. Lad cremen køle af. Pisk hviderne stive, vend dem i cremen og hæld den i en form (ca. 1½ liter). Stil iscremen tildækket i fryseren i mindst 5 timer - rør 5-6 gange under indfrysningen.
  • Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud med en ske. Fordel isen i 6 portionsglas. Pynt med passionsfrugt og flødeskum.
Energiindhold for hele retten:

10749 kJ / 2569 kcal

Næringsindhold pr. 100g

992 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 6,7 % 3,9 g
Kulhydrat: 21,4 % 12,5 g
Fedt: 71,9 % 19,3 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
2 tsk Stødt kanel
¼ liter Piskefløde
¼ liter Mælk
4 Æggehvider (ca. 8 spsk)
2 Modne passionsfrugter
¼ liter Piskefløde pisket til skum
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk