Marcipandessert med pocherede pærer

Marcipandessert med pocherede pærer

60+ min
Sprød bagt marcipan, springer ud over taglagt passionsfrugtsmousse og marcipan. Blomster og rødvinspocheret pære pynter resten af tallerkenen. En smuk dessert til en festlig aften.

Sådan gør du

Bagetid:

8-10 min. ved 165° - traditionel ovn.

Marcipanlasagne
  • Del marcipanen i 5 lige store stykker. Drys bordet med flormelis og rul marcipanen ud til 5 plader (ca. 9 x 25 cm) - skal passe i en rugbrødsform.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem sammen med flormelis. Pisk ¾ af sukkerblandingen med æggeblommerne til det er lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkerblandingen i. Flæk passionsfrugterne og tag "frugtkødet" ud. Kom det i en lille tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen, tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt det i passionsfrugtsaften. Lad husblasblandingen køle let af 5-10 min. og rør det i de piskede æggeblommer. Vend de piskede æggehvider heri. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Beklæd en rugbrødsform (ca. 9 x 25 cm) med lagkageplast, og fordel skiftevis marcipanplader og passionsfrugtmousse i lag. Start med en marcipanplade og herefter 1-1½ dl mousse. Afslut med marcipanplade og dæk med plastfilm. Stil marcipanlasagnen i fryseren i mindst 4 timer - gerne natten over.
Rødvinspocherede pærer
  • Bring rødvin, sukker og de øvrige ingredienser, bortset fra pærerne, i kog. Skræl pærerne, fjern kernehuset, fx med en melonkugleudstikker. Læg pærene i rødvinsblandingen og skru ned til jævn varme. Lad dem simre ved svag til jævn varme i ca. 20 min. - eller til pærerne er møre.
Marcipanpynt
  • Drys flormelis på bordet. Rul marcipanen ud til en plade (ca 2 millimeter tyk). Skær 1 aflang "stjerne" i marcipanpladen og læg den på en plade med bagepapir. Gentag 5 gange mere og bag "stjernerne" midt i ovnen - til de er gyldne, hold godt øje. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Skær kanterne af den frosne marcipanlasagne - ca. ½ cm. så man ser lagene. Del den på midten og skær hvert stykke i 3 stykker. Drys den afkølede marcipanpynt med guldstøv. Anret pærer og lasagne på 6 tallerkener. Læg marcipanpynten på lasagnen og pynt med blomster og citronmelisse. Server straks.

De afskårne kanter fra desserten, kan du evt. beholde i fryseren og bruge senere til hjemmelavet is.

Energiindhold for hele retten:

14862 kJ / 3552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1076 kJ / 257 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 6,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 50,1 % 31,7 g
Fedt: 43,1 % 12,5 g

Ingredienser

Marcipanlasagne
Marcipan
300 g
Flormelis
3 spsk
Husblas
2 blade
Vaniljestang
1
Flormelis (ca. 1 dl)
50 g
Æggeblommer
2
Æggehvider
2
Passionsfrugter
5
Piskefløde
2 dl
Rødvinspocherede pærer
Rødvin
1 flaske
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Kanelstænger
3
Kardemommekapsler
5
Vand
½ liter
Pærer (ca. 400 g)
3
Marcipanpynt
Flormelis
2 spsk
Marcipan
75 g
Guldstøv
1 tsk
Spiselige blomster
Friske citronmelisseblade