Marcipanlasagne med pocherede pærer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Sprød bagt marcipan, springer ud over taglagt passionsfrugtsmousse og marcipan. Blomster og rødvinspocheret pære pynter resten af tallerkenen. En smuk dessert til en festlig aften.

Ingredienser

Antal portioner

Marcipanlasagne

  • 300 g ren, rå marcipan
  • 3 spsk flormelis

Rødvinspocherede pærer

  • 1 flaske rødvin
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 3 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 5 kardemommekapsler
  • ½ liter vand
  • 3 pærer (ca. 400 g)

Marcipanpynt

  • 2 spsk flormelis
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 1 tsk guldstøv
  • spiselig blomst
  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Marcipanlasagne

Del marcipanen i 5 lige store stykker. Drys bordet med flormelis og rul marcipanen ud til 5 plader (ca. 9 x 25 cm) - skal passe i en rugbrødsform.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem sammen med flormelis. Pisk ¾ af sukkerblandingen med æggeblommerne til det er lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkerblandingen i. Flæk passionsfrugterne og tag "frugtkødet" ud. Kom det i en lille tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen, tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt det i passionsfrugtsaften. Lad husblasblandingen køle let af 5-10 min. og rør det i de piskede æggeblommer. Vend de piskede æggehvider heri. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Beklæd en rugbrødsform (ca. 9 x 25 cm) med lagkageplast, og fordel skiftevis marcipanplader og passionsfrugtmousse i lag. Start med en marcipanplade og herefter 1-1½ dl mousse. Afslut med marcipanplade og dæk med plastfilm. Stil marcipanlasagnen i fryseren i mindst 4 timer - gerne natten over.

Rødvinspocherede pærer

Bring rødvin, sukker og de øvrige ingredienser, pånær pærerne, i kog. Skræl pærerne, fjern kernehuset, fx med en melonkugleudstikker. Læg pærene i rødvinsblandingen og skru ned til jævn varme. Lad dem simre ved svag til jævn varme i ca. 20 min. - eller til pærerne er møre.

Marcipanpynt

Drys flormelis på bordet. Rul marcipanen ud til en plade (ca 2 millimeter tyk). Skær 1 aflang "stjerne" i marcipanpladen og læg den på en plade med bagepapir. Gentag 5 gange mere og bag "stjernerne" midt i ovnen - til de er gyldne, hold godt øje. Lad dem køle af på en bagerist.

Skær kanterne af den frosne marcipanlasagne - ca. ½ cm. så man ser lagene. Del den på midten og skær hvert stykke i 3 stykker. Drys den afkølede marcipanpynt med guldstøv. Anret pærer og lasagne på 6 tallerkener. Læg marcipanpynten på lasagnen og pynt med blomster og citronmelisse. Server straks.

Bagetid

8-10 min. ved 165° - traditionel ovn.

Tip

De afskårne kanter fra desserten, kan du evt. beholde i fryseren og bruge senere til hjemmelavet is.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: