Marcipanlasagne med pocherede pærer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Sprød bagt marcipan, springer ud over taglagt passionsfrugtsmousse og marcipan. Blomster og rødvinspocheret pære pynter resten af tallerkenen. En smuk dessert til en festlig aften.

Ingredienser

Antal portioner

Marcipanlasagne

  • 300 g ren, rå marcipan
  • 3 spsk flormelis

Rødvinspocherede pærer

  • 1 flaske rødvin
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 3 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 5 kardemommekapsler
  • ½ liter vand
  • 3 pærer (ca. 400 g)

Marcipanpynt

  • 2 spsk flormelis
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 1 tsk guldstøv
  • spiselige blomster
  • friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Marcipanlasagne

Del marcipanen i 5 lige store stykker. Drys bordet med flormelis og rul marcipanen ud til 5 plader (ca. 9 x 25 cm) - skal passe i en rugbrødsform.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem sammen med flormelis. Pisk ¾ af sukkerblandingen med æggeblommerne til det er lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkerblandingen i. Flæk passionsfrugterne og tag "frugtkødet" ud. Kom det i en lille tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen, tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt det i passionsfrugtsaften. Lad husblasblandingen køle let af 5-10 min. og rør det i de piskede æggeblommer. Vend de piskede æggehvider heri. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Beklæd en rugbrødsform (ca. 9 x 25 cm) med lagkageplast, og fordel skiftevis marcipanplader og passionsfrugtmousse i lag. Start med en marcipanplade og herefter 1-1½ dl mousse. Afslut med marcipanplade og dæk med plastfilm. Stil marcipanlasagnen i fryseren i mindst 4 timer - gerne natten over.

Rødvinspocherede pærer

Bring rødvin, sukker og de øvrige ingredienser, pånær pærerne, i kog. Skræl pærerne, fjern kernehuset, fx med en melonkugleudstikker. Læg pærene i rødvinsblandingen og skru ned til jævn varme. Lad dem simre ved svag til jævn varme i ca. 20 min. - eller til pærerne er møre.

Marcipanpynt

Drys flormelis på bordet. Rul marcipanen ud til en plade (ca 2 millimeter tyk). Skær 1 aflang "stjerne" i marcipanpladen og læg den på en plade med bagepapir. Gentag 5 gange mere og bag "stjernerne" midt i ovnen - til de er gyldne, hold godt øje. Lad dem køle af på en bagerist.

Skær kanterne af den frosne marcipanlasagne - ca. ½ cm. så man ser lagene. Del den på midten og skær hvert stykke i 3 stykker. Drys den afkølede marcipanpynt med guldstøv. Anret pærer og lasagne på 6 tallerkener. Læg marcipanpynten på lasagnen og pynt med blomster og citronmelisse. Server straks.

Bagetid

8-10 min. ved 165° - traditionel ovn.

Tip

De afskårne kanter fra desserten, kan du evt. beholde på frost og bruge senere til hjemmelavet is.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde: