Marcipandessert med pocherede pærer

6 timer
Arbejdstid: 1 time 30 min
Marcipandessert med pocherede pærer

Sprød bagt marcipan, springer ud over taglagt passionsfrugtsmousse og marcipan. Blomster og rødvinspocheret pære pynter resten af tallerkenen. En smuk dessert til en festlig aften.

Ingredienser

Marcipanlasagne

300 g Marcipan
3 spsk Flormelis
2 blade Husblas
1 Vaniljestang
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
2 Æggeblommer
2 Æggehvider
5 Passionsfrugter
2 dl Piskefløde

Rødvinspocherede pærer

1 flaske Rødvin
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
3 Kanelstænger
5 Kardemommekapsler
½ liter Vand
3 Pærer (ca. 400 g)

Marcipanpynt

2 spsk Flormelis
75 g Marcipan
1 tsk Guldstøv
Spiselige blomster
Citronmelisseblade

Sådan gør du

Marcipanlasagne

  • Del marcipanen i 5 lige store stykker.
  • Drys bordet med flormelis og rul marcipanen ud til 5 plader (ca. 9 x 25 cm) - skal passe i en rugbrødsform.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem sammen med flormelis.
  • Pisk ¾ af sukkerblandingen med æggeblommerne til det er lyst og luftigt.
  • Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkerblandingen i.
  • Flæk passionsfrugterne og tag "frugtkødet" ud.
  • Kom det i en lille tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme i ca. 1 min.
  • Tag gryden af varmen, tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt det i passionsfrugtsaften.
  • Lad husblasblandingen køle let af i 5-10 min. og rør det i de piskede æggeblommer.
  • Vend de forsigtigt piskede æggehvider heri.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser.
  • Beklæd en rugbrødsform (ca. 9 x 25 cm) med lagkageplast, og fordel skiftevis marcipanplader og passionsfrugtmousse i lag. Start med en marcipanplade og herefter 1-1½ dl mousse.
  • Afslut med marcipanplade og dæk med plastfilm.
  • Stil marcipanlasagnen i fryseren i mindst 4 timer - gerne natten over.

Rødvinspocherede pærer

  • Bring rødvin, sukker og de øvrige ingredienser, bortset fra pærerne, i kog.
  • Skræl pærerne, fjern kernehuset, fx med en melonkugleudstikker.
  • Læg pærene i rødvinsblandingen og skru ned til jævn varme.
  • Lad dem simre ved svag til jævn varme i ca. 20 min. - eller til pærerne er møre.

Marcipanpynt

  • Drys flormelis på bordet.
  • Rul marcipanen ud til en plade (ca 2 millimeter tyk).
  • Skær 1 aflang "stjerne" i marcipanpladen og læg den på en plade med bagepapir.
  • Gentag 5 gange mere og bag "stjernerne" midt i ovnen 8-10 min. ved 165° - traditionel ovn eller til de er gyldne, hold godt øje.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Anretning

  • Skær kanterne af den frosne marcipanlasagne - ca. ½ cm. så man ser lagene.
  • Del den på midten og skær hvert stykke i 3 stykker.
  • Drys den afkølede marcipanpynt med guldstøv.
  • Anret pærer og lasagne på 6 tallerkener.
  • Læg marcipanpynten på lasagnen og pynt med blomster og citronmelisse.
  • Server straks.

De afskårne kanter fra desserten, kan du evt. beholde i fryseren og bruge senere til hjemmelavet is.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14818 kJ / 3542 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1073 kJ / 256 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 6,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 51 % 32,1 g
Fedt: 42,2 % 12,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/marcipanlasagne-med-pocherede-parer/