Pærekage med marcipan
1 timer

Pærekage med marcipan

En god bradepandekage der både kan laves med friske pærer og pærer fra dåse.
Fryseegnet
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pærekage med marcipan

En god bradepandekage der både kan laves med friske pærer og pærer fra dåse.

24 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 5 faste, modne pærer
  • 1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 250 g blødt smør
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 3 æg
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ¼ liter mælk
  • 200 g groftrevet ren, rå marcipan
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær pærerne i stykker (ca. 2 x 2 cm) og vend dem straks i citronsaft. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og kardemomme. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Vend marcipan og dernæst pærestykker, citronsaft og -skal i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 3 x 30 x 37 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Drys overfladen med sukker og bag kagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Tips

I stedet for friske pærer kan man anvende 1 dåse pærer, ca. 825 g. Lad pærerne dryppe af i en sigte. Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 25990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 41 %
Print