Pærekage med marcipan

Pærekage med marcipan

60+ min
Fryseegnet
Pærekage med marcipan... Denne pærekage er en skøn og lækker bradepandekage, der både kan laves med friske pærer og pærer fra dåse. Pærekagen er god at tage med på farten - prøv fx denne nemme pærekage med marcipan næste gang kollegaerne skal forkæles...

Sådan gør du

Pærekage
  • Pisk smør og sukker godt sammen med en håndmixer. Pisk æggene i ét ad gangen - til blandingen bliver let og luftig.
  • Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken, og tilsæt marcipan og citronskal.
  • Beklæd en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Skræl pærerne og skær dem i tynde skiver. Stik pæreskiverne ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen midt i ovnen.
  • Lad pærekagen afkøle let, drys med flormelis gennem en sigte og server med cremefraiche.
Tips
  • I stedet for friske pærer kan man anvende 1 dåse pærer, ca. 825 g. Lad pærerne dryppe af i en sigte. Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Har du lyst til æblekage, så kan denne opskrift varmt anbefales.

Æblekage
60+ min
Æblekage
(172)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26755 kJ / 6395 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1043 kJ / 249 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6 % 3,7 g
Kulhydrat: 50,2 % 30,8 g
Fedt: 43,8 % 12,4 g

Ingredienser

Pærekage
Blødt smør
250 g
Sukker (ca. 3½ dl)
300 g
Æg
3
Hvedemel (ca. 6¼ dl)
375 g
Bagepulver
1 spsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Mælk
2½ dl
Groftrevet marcipan
200 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Faste, modne pærer
5
Mandelflager
15 g
Pynt
Flormelis