Frugtmos - til baby

Frugtmos - til baby

20 min
Fryseegnet
Server denne syrlige mango frugtmos som topping på grød for at give din baby masser af smagsindtryk. Indholdet af C-vitamin i frugtmosen fremmer optagelsen af jern, og du kan med fordel servere frugtmos som dessert efter et frokost- eller aftensmåltid. Denne opskrift på frugtmos er velegnet til babyer i alderen 6-9 måneder.

Sådan gør du

  • Bring mango, pære, vand og vanilje i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg ca. 15 min. - eller til frugten er mør. Rør af og til. Blend frugten fx med en stavblender til en glat mos.
Serveringsforslag
  • Server 1-2 spsk. frugtmos til en portion fuldkornsgrød.
Velbekomme!
Frysetips

Du kan med fordel fryse resten af frugtmosen i fryseegnet emballage, og du har et hurtigt supplement til en portion mos eller grød.

Tip

Er din baby klar til mad med grovere konsistens, er det ikke nødvendigt at blende frugtmosen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

775 kJ / 185 kcal

Næringsindhold pr. 100g

194 kJ / 46 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,7 % 0,5 g
Kulhydrat: 87,1 % 9,9 g
Fedt: 8,2 % 0,4 g

Ingredienser

Skrællet mangofrugt i tern (ca. 275 g)
1
Moden pære i tern (ca. 75 g)
1
Vand
½ dl
Vaniljepulver
⅛ tsk