Frugtmos - til baby

Frugtmos - til baby

20 min
Fryseegnet
Server denne syrlige mango frugtmos som topping på grød for at give din baby masser af smagsindtryk. Indholdet af C-vitamin i frugtmosen fremmer optagelsen af jern, og du kan med fordel servere frugtmos som dessert efter et frokost- eller aftensmåltid. Denne opskrift på frugtmos er velegnet til babyer i alderen 6-9 måneder.
https://www.arla.dk/opskrifter/frugtmos-til-baby/

Sådan gør du

  • Bring mango, pære, vand og vanilje i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg ca. 15 min. - eller til frugten er mør. Rør af og til. Blend frugten fx med en stavblender til en glat mos.
Serveringsforslag
  • Server 1-2 spsk. frugtmos til en portion fuldkornsgrød.

Er din baby klar til mad med grovere konsistens, er det ikke nødvendigt at blende frugtmosen.

Du kan med fordel fryse resten af frugtmosen i fryseegnet emballage, og du har et hurtigt supplement til en portion mos eller grød.

Energiindhold for hele retten:

776 kJ / 185 kcal

Næringsindhold pr. 100g

194 kJ / 46 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,7 % 0,6 g
Kulhydrat: 87 % 9,9 g
Fedt: 8,3 % 0,4 g
Relateret video
Sådan skærer du en mango.

Ingredienser

1 Skrællet mangofrugt i tern (ca. 275 g)
1 Moden pære i tern (ca. 75 g)
½ dl Vand
⅛ tsk Vaniljepulver