Tørrede æble- og pæreringe

Tørrede æble- og pæreringe

60+ min
Tørrede æble- og pæreringe er et sundt alternativ til traditionelle snacks. De tørrede syrlige æbler og faste, modne pærer gør sig fantastisk som snack og mellemmåltid. Prøv at tørre æble- og pæreringe selv - og nyd de hjemmelavede snacks med god samvittighed. Også et godt indslag i madpakken.

Sådan gør du

Tørrede æble- og pæreringe
  • Skræl æbler og pærer og fjern kernehusene med en kernehusudstikker. Skær frugten i ca. ¾ cm tykke skiver.
  • Læg dem i vand med citronsaft, efterhånden som de er klar.
  • Læg frugtskiverne tæt, men ikke overlappende, på bageplader med rene viskestykker.
  • Stil pladerne i ovnen og tør frugten, stadig på viskestykkerne, indtil frugtringene er gummiagtige.
  • Lad dem eftertørre i ovnen, mens den bliver kold.
Tørretid
Tørretid
  • Ca. 6-8 timer ved 75° - gerne varmluft.

I stedet for æbler og pærer kan man anvende blommer og nektariner. Æble- og pæreringe kan opbevares køligt og tørt i kagedåser med tætsluttende låg - i ca. 1 uge.

Energiindhold for hele retten:

2718 kJ / 650 kcal

Næringsindhold pr. 100g

193 kJ / 46 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 1,5 % 0,2 g
Kulhydrat: 96,6 % 11 g
Fedt: 1,9 % 0,1 g
Mere inspiration

Ny måde at "drikke" æblekage på ....

Ingredienser

Tørrede æble- og pæreringe
5 Syrlige æbler
5 Faste, modne pærer
2 spsk Friskpresset citronsaft