Tørrede æble- og pæreringe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Tørrede æble- og pæreringe er en opskrift på et sundt alternativ til traditionelle snacks. De tørrede syrlige æbler og faste, modne pærer gør sig fantastisk som snack og mellemmåltid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 syrlige æbler
  • 5 faste, modne pærer
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æbler og pærer og fjern kernehusene med en kernehusudstikker. Skær frugten i ca. ¾ cm tykke skiver. Læg dem i vand med citronsaft, efterhånden som de er klar. Læg frugtskiverne tæt, men ikke overlappende, på bageplader med rene viskestykker. Stil pladerne i ovnen og tør frugten, stadig på viskestykkerne, indtil frugtringene er gummiagtige. Lad dem eftertørre i ovnen, mens den bliver kold.

Tips

I stedet for æbler og pærer kan man anvende blommer og nektariner.

Æble- og pæreringe kan opbevares køligt og tørt i kagedåser med tætsluttende låg - i ca. 1 uge.

Tørretid

Ca. 6-8 timer ved 75° - gerne varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 93 %
  • Fedt: 5 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: