Tørrede æble- og pæreringe
60+ min

Tørrede æble- og pæreringe

Tørrede æble- og pæreringe er en opskrift på et sundt alternativ til traditionelle snacks. De tørrede syrlige æbler og faste, modne pærer gør sig fantastisk som snack og mellemmåltid.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tørrede æble- og pæreringe

Tørrede æble- og pæreringe er en opskrift på et sundt alternativ til traditionelle snacks. De tørrede syrlige æbler og faste, modne pærer gør sig fantastisk som snack og mellemmåltid.

Antal portioner
  • 5 syrlige æbler
  • 5 faste, modne pærer
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Skræl æbler og pærer og fjern kernehusene med en kernehusudstikker. Skær frugten i ca. ¾ cm tykke skiver. Læg dem i vand med citronsaft, efterhånden som de er klar. Læg frugtskiverne tæt, men ikke overlappende, på bageplader med rene viskestykker. Stil pladerne i ovnen og tør frugten, stadig på viskestykkerne, indtil frugtringene er gummiagtige. Lad dem eftertørre i ovnen, mens den bliver kold.

Tips

I stedet for æbler og pærer kan man anvende blommer og nektariner.

Æble- og pæreringe kan opbevares køligt og tørt i kagedåser med tætsluttende låg - i ca. 1 uge.

Tørretid

Ca. 6-8 timer ved 75° - gerne varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 93 %
  • Fedt: 5 %
Print