Kan man det? Lave en fusion mellem øllebrød og havregrød, og kalde den øllegrød. Vi synes det fungerer....øllegrøden er lidt lettere og mildere i smagen end traditionel øllebrød. Letpisket, luftigt flødeskum er et must, også til øllegrød. Derudover er der en dejlig frugtkompot af æble, pære, abrikos, havtorn, citron og ingefær. Skønne smage, som giver friskhed til øllegrøden og som også er med til at mætte, så øllegrød med æble-pærekompot, kan gøre det ud for et aftensmåltid.
Er du mere til traditionel øllebrød, finder du opskriften her.
I stedet for havtornmarmelade, kan du bruge abrikosnarmelade. De to slags tilbehør passer også fint til en traditionel øllebrød. Du kan snitte den tomme vaniljestang og lade den blive i øllegrøden.
10804 kJ / 2582 kcal
422 kJ / 101 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 6,5 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 68,4 % | 17 g |
Fedt: | 25,1 % | 2,9 g |
Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.