Øllegrød med æble-pærekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Kan man det? Lave en fusion mellem øllebrød og havregrød. Vi synes det fungerer....øllegrøden er lidt lettere og mildere i smagen end traditionel øllebrød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Øllegrød

  • 200 g rugbrød uden kerner
  • ½ vaniljestang
  • 8 dl vand
  • 1 hvidtøl eller maltøl (33 cl)
  • 150 g finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
  • 5 spsk flydende honning
  • ½ tsk groft salt

Æble-pærekompot

  • 2 røde æbler (ca. 300 g)
  • 2 pærer (ca. 300 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 100 g strimlede soltørrede abrikoser
  • 3 spsk havtornsyltetøj
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær

Flødefraicheskum

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Øllegrød

Skær rugbrød (med skorpe) i små tern. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud og gem dem til flødefraicheskummet. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, øl og vaniljestang. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk godt igennem til den er glat. Tilsæt havregryn, honning og salt. Bring øllegrøden i kog og kog den ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til. Fjern vaniljestangen inden serveringen og smag til.

Æble-pærekompot

Vask æbler og pærer, skær i små tern og vend dem sammen med citronsaft efterhånden som du skærer dem ud. Bland med abrikoser, havtornsyltetøj, honning og ingefær. Smag kompotten til.

Flødefraicheskum

Kom vaniljekorn og citronskal i flødefraichen og pisk den til et meget let skum – den skal kun lige have en smule fasthed. Server flødefraichen til den lune øllegrød sammen med kompotten.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag