Øllegrød med  æble-pærekompot

Øllegrød med æble-pærekompot

30 min Hovedret

Kan man det? Lave en fusion mellem øllebrød og havregrød, og kalde den øllegrød. Vi synes det fungerer....øllegrøden er lidt lettere og mildere i smagen end traditionel øllebrød. Letpisket, luftigt flødeskum er et must, også til øllegrød. Derudover er der en dejlig frugtkompot af æble, pære, abrikos, havtorn, citron og ingefær. Skønne smage, som giver friskhed til øllegrøden og som også er med til at mætte, så øllegrød med æble-pærekompot, kan gøre det ud for et aftensmåltid.

Mere inspiration

Er du mere til traditionel øllebrød, finder du opskriften her.

Velbekomme!
Tips

I stedet for havtornmarmelade, kan du bruge abrikosnarmelade. De to slags tilbehør passer også fint til en traditionel øllebrød. Du kan snitte den tomme vaniljestang og lade den blive i øllegrøden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10784 kJ / 2577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,5 % 1,6 g
Kulhydrat: 68,5 % 17 g
Fedt: 25 % 2,9 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser