Øllegrød med æble-pærekompot
30 min
•
&format=webp)
Kan man det? Lave en fusion mellem øllebrød og havregrød, og kalde den øllegrød. Vi synes det fungerer....øllegrøden er lidt lettere og mildere i smagen end traditionel øllebrød. Letpisket, luftigt flødeskum er et must, også til øllegrød. Derudover er der en dejlig frugtkompot af æble, pære, abrikos, havtorn, citron og ingefær. Skønne smage, som giver friskhed til øllegrøden og som også er med til at mætte, så øllegrød med æble-pærekompot, kan gøre det ud for et aftensmåltid.
Ingredienser
Øllegrød
200 g
Rugbrød uden kerner
|
|
---|---|
½
Vaniljestang
|
|
8 dl
Vand
|
|
1
Hvidtøl eller maltøl (33 cl)
|
|
150 g
Finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
|
|
5 spsk
Flydende honning
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Æble-pærekompot
2
Røde æbler (ca. 300 g)
|
|
---|---|
2
Pærer (ca. 300 g)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
100 g
Strimlede soltørrede abrikoser
|
|
3 spsk
Havtornsyltetøj
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
Flødeskum med vanilje og citron
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
1½ dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Øllegrød
Æble-pærekompot
Flødeskum med vanilje og citron
I stedet for havtornmarmelade, kan du bruge abrikosnarmelade. De to slags tilbehør passer også fint til en traditionel øllebrød. Du kan snitte den tomme vaniljestang og lade den blive i øllegrøden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10736 kJ / 2566 kcal
Næringsindhold pr. 100g
418 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 6,4 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 69,9 % | 17,2 g |
Fedt: | 23,7 % | 2,7 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
