Øllegrød med  æble-pærekompot

Øllegrød med æble-pærekompot

30 min
Kan man det? Lave en fusion mellem øllebrød og havregrød, og kalde den øllegrød. Vi synes det fungerer....øllegrøden er lidt lettere og mildere i smagen end traditionel øllebrød. Letpisket, luftigt flødeskum er et must, også til øllegrød. Derudover er der en dejlig frugtkompot af æble, pære, abrikos, havtorn, citron og ingefær. Skønne smage, som giver friskhed til øllegrøden og som også er med til at mætte, så øllegrød med æble-pærekompot, kan gøre det ud for et aftensmåltid.

Sådan gør du

Øllegrød
  • Skær rugbrød (med skorpe) i små tern.
  • Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud og gem dem til flødeskummet.
  • Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, øl og vaniljestang. Lad det trække i ca. 10 min.
  • Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Pisk godt igennem til den er glat.
  • Tilsæt havregryn, honning og salt. Bring øllegrøden i kog og kog den ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Fjern vaniljestangen inden serveringen og smag til.
Æble-pærekompot
  • Vask æbler og pærer, skær i små tern og vend dem sammen med citronsaft efterhånden som du skærer dem ud.
  • Bland med abrikoser, havtornsyltetøj, honning og ingefær. Smag kompotten til.
Flødeskum med vanilje og citron
  • Kom vaniljekorn og citronskal i fløden og pisk den til et meget let skum – den skal kun lige have en smule fasthed.
  • Server flødeskummet til den lune øllegrød sammen med kompotten.
Mere inspiration

Er du mere til traditionel øllebrød, finder du opskriften her.

Øllebrød
45 min
Øllebrød
(58)
Velbekomme!
Tips

I stedet for havtornmarmelade, kan du bruge abrikosnarmelade. De to slags tilbehør passer også fint til en traditionel øllebrød. Du kan snitte den tomme vaniljestang og lade den blive i øllegrøden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10675 kJ / 2551 kcal

Næringsindhold pr. 100g

417 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 6,7 % 1,7 g
Kulhydrat: 67,9 % 16,6 g
Fedt: 25,4 % 2,9 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Øllegrød
Rugbrød uden kerner
200 g
Vaniljestang
½
Vand
8 dl
Hvidtøl eller maltøl (33 cl)
1
Finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
150 g
Flydende honning
5 spsk
Groft salt
½ tsk
Æble-pærekompot
Røde æbler (ca. 300 g)
2
Pærer (ca. 300 g)
2
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Strimlede soltørrede abrikoser
100 g
Havtornsyltetøj
3 spsk
Flydende honning
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Flødeskum med vanilje og citron
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
1½ dl