Er du mere til traditionel øllebrød, finder du opskriften her.
I stedet for havtornmarmelade, kan du bruge abrikosnarmelade. De to slags tilbehør passer også fint til en traditionel øllebrød. Du kan snitte den tomme vaniljestang og lade den blive i øllegrøden.
10675 kJ / 2551 kcal
417 kJ / 100 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 6,7 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 67,9 % | 16,6 g |
Fedt: | 25,4 % | 2,9 g |
Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.
Rugbrød uden kerner
|
200 g |
---|---|
Vaniljestang
|
½ |
Vand
|
8 dl |
Hvidtøl eller maltøl (33 cl)
|
1 |
Finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
|
150 g |
Flydende honning
|
5 spsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Røde æbler (ca. 300 g)
|
2 |
---|---|
Pærer (ca. 300 g)
|
2 |
Friskpresset citronsaft
|
2 spsk |
Strimlede soltørrede abrikoser
|
100 g |
Havtornsyltetøj
|
3 spsk |
Flydende honning
|
1 spsk |
Fintrevet frisk ingefær
|
1 spsk |
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
1 tsk |
---|---|
1½ dl |