Pæretærte
Med denne opskrift på pæretærte er du sikret en lækker og velsmagende dessert. Pæretærten har en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og vanilje. Pæretærten blev vældig populær, da den kom på et løsblad i 1975. Så populær at Arla Karolines Køkken® valgte at sætte opskriften i det husstandsomdelte opskriftshæfte Arla Karolines Køkken® 2, der blev delt ud til samtlige husstande i Danmark i 1983.
Ingredienser
Pæretærte
150 g
Smør
|
|
---|---|
240 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
½ tsk
Stødt ingefær
|
|
1
Æg
|
|
1 spsk
Vand
|
4
Pærer (ca. 600 g)
|
---|
Pensling
Vand
|
---|
Pynt
Sukker
|
---|
Tilbehør
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Pæretærte
Pæretærte med flødeskum
Du kan tilberede tærten med pærer fra dåse eller med friske æbler.
Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den. Du kan også fryse den færdigtilberedte tærtedej – tø den op inden brug.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15276 kJ / 3651 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1064 kJ / 254 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 3,9 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 42,3 % | 26,5 g |
Fedt: | 53,8 % | 15,5 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.