Pæretærte

Pæretærte

60+ min
Fryseegnet
Med denne opskrift på pæretærte er du sikret en lækker og velsmagende dessert. Pæretærten har en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og vanilje. Pæretærten blev vældig populær, da den kom på et løsblad i 1975. Så populær at Arla Karolines Køkken® valgte at sætte opskriften i det husstandsomdelte opskriftshæfte Arla Karolines Køkken® 2, der blev delt ud til samtlige husstande i Danmark i 1983.
https://www.arla.dk/opskrifter/paretarte/

Sådan gør du

Pæretærte
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time.
  • Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade, der er lidt større end formen. Læg den ene dejplade i formens bund og pres dejen op langs kanten.
  • Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad og med stilkenden mod midten.
  • Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
  • Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag pæretærten midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
Pæretærte med flødeskum
  • Server den lune pæretærte med iskoldt flødeskum.

Du kan tilberede tærten med pærer fra dåse eller med friske æbler.

Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den. Du kan også fryse den færdigtilberedte tærtedej – tø den op inden brug.

Energiindhold for hele retten:

15276 kJ / 3651 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1064 kJ / 254 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 3,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 42,3 % 26,5 g
Fedt: 53,8 % 15,5 g
Mere inspiration

Tærter med frugt er altid et hit - her en skøn æbletærte.

Æbletærte
1 time
Æbletærte
(253)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Pæretærte
150 g Smør
240 g Hvedemel (ca. 4 dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Stødt ingefær
1 Æg
1 spsk Vand
4 Pærer (ca. 600 g)
Pensling
Vand
Pynt
Sukker
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum