Pæretærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(370 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift på pæretærte er du sikret en lækker og velsmagende dessert. Tærten har en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og vanilje.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 4 pærer (ca. 600 g)

Pensling

  • vand

Pynt

  • sukker

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade, der er lidt større end formen. Læg den ene dejplade i formens bund og pres dejen op langs kanten.

Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad og med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag pæretærten midt i ovnen. Server den lun med iskoldt flødeskum.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den. Du kan også fryse den færdigtilberedte tærtedej – tø den op inden brug.

Tips

Pæretærten smager også dejligt med Karolines Køkken® Flødefraiche 30%.
Du kan tilberede tærten med pærer fra dåse eller med friske æbler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag