Pæretærte

2 timer 10 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Pæretærte

Med denne opskrift på pæretærte er du sikret en lækker og velsmagende dessert. Pæretærten har en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og vanilje. Pæretærten blev vældig populær, da den kom på et løsblad i 1975. Så populær at Arla Karolines Køkken® valgte at sætte opskriften i det husstandsomdelte opskriftshæfte Arla Karolines Køkken® 2, der blev delt ud til samtlige husstande i Danmark i 1983.

Ingredienser

Pæretærte

150 g Smør
240 g Hvedemel (ca. 4 dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Stødt ingefær
1 Æg
1 spsk Vand
4 Pærer (ca. 600 g)

Pensling

Vand

Pynt

Sukker

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum

Sådan gør du

Pæretærte

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time.
  • Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade, der er lidt større end formen. Læg den ene dejplade i formens bund og pres dejen op langs kanten.
  • Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad og med stilkenden mod midten.
  • Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
  • Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag pæretærten midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Pæretærte med flødeskum

  • Server den lune pæretærte med iskoldt flødeskum.

Du kan tilberede tærten med pærer fra dåse eller med friske æbler.

Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den. Du kan også fryse den færdigtilberedte tærtedej – tø den op inden brug.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15276 kJ / 3651 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1064 kJ / 254 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 3,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 42,3 % 26,5 g
Fedt: 53,8 % 15,5 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/paretarte/