Pærecrumble

Pærecrumble

Fryseegnet
Pærecrumble - nem, hurtig og lækker kage. Når haven bugner af pærer, så prøv denne pærecrumble med frisk ingefær og vaniljeskum. Crumble med pærer er en perfekt kage, når tiden er knap, da den kan laves på et kvarter. Du kan også lave crumbledejen (eller smuldredej) i god tid - og opbevare den på frost, til du er klar til at bage en dejlig pærecrumble.

Sådan gør du

  • Fordel pærestykkerne i 4 ovnfaste forme.
  • Fordel citronsaft, sukker og ingefær henover.
Crumble
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn og flormelis.
  • Fordel dejen på pærerne og bag dem midt ovnen.
Ved servering af pærecrumble
  • Pisk fløde og vaniljesukker til et let skum.
  • Server den lune pærecrumble med kold vaniljeflødeskum.
Bagetid
  • 20-25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv også denne lækre pærekage.

Velbekomme!
Tips

Du kan tilberede en stor pærecrumble i en tærte- eller springform. Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller med friske æbler.

Frysetip

Pærecrumble - eller blot crumblen kan fryses inden bagning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13451 kJ / 3215 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1022 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 3,3 % 2 g
Kulhydrat: 35,1 % 21,1 g
Fedt: 61,6 % 17 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Pærer i mindre stykker
4
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Sukker
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Crumble
Smør
150 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
150 g
Havregryn
50 g
Flormelis
3 spsk
Tilbehør
¼ liter
Vaniljesukker
1 tsk