Ovnbagte pærer med kardemomme

Bedømmelse

(14 vurderinger)

45 min

Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 store pærer (ca. 500 g)
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl Muscat - sød dessertvin
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • 1 fed vaniljestang - kornene heraf
  • 75 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 25 g koldt smør i små tern

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset - lad stilkene sidde på pærerne. Læg pærerne tæt i et ovnfast fad (ca. 15 x 22 cm). Fordel citronskal, citronsaft, dessertvin og hasselnødder herpå. Bland de stødte kardemommefrø, vaniljekorn og sukker i en morter. Fordel sukkerblandingen og smørret over pærerne og bag dem midt i ovnen. Server pærerne lune med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for kardemommekapsler kan du bruge 2 tsk stødt kardemomme. I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print