Ovnbagte pærer med kardemomme

Ovnbagte pærer med kardemomme

45 min
Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset - lad stilkene sidde på pærerne. Læg pærerne tæt i et ovnfast fad (ca. 15 x 22 cm). Fordel citronskal, citronsaft, dessertvin og hasselnødder herpå. Bland de stødte kardemommefrø, vaniljekorn og sukker i en morter. Fordel sukkerblandingen og smørret over pærerne og bag dem midt i ovnen. Server pærerne lune med iskold cremefraiche.
Tips
  • I stedet for kardemommekapsler kan du bruge 2 tsk stødt kardemomme. I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.
Energiindhold for hele retten:

7322 kJ / 1750 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 3,8 % 1,9 g
Kulhydrat: 36 % 17,9 g
Fedt: 59,7 % 13,6 g
Alkohol: 0,5 %
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

4 Store pærer (ca. 500 g)
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Muscat - sød dessertvin
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
1 tsk Stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
1 Vaniljestang - kornene heraf
75 g Muscovadosukker (ca. 1 dl)
25 g Koldt smør i små tern
Tilbehør
1½ dl Creme fraiche 38%