Ovnbagte pærer med kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 store pærer (ca. 500 g)
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl Muscat - sød dessertvin
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • 1 fed vaniljestang - kornene heraf
  • 75 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 25 g koldt smør i små tern

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset - lad stilkene sidde på pærerne. Læg pærerne tæt i et ovnfast fad (ca. 15 x 22 cm). Fordel citronskal, citronsaft, dessertvin og hasselnødder herpå. Bland de stødte kardemommefrø, vaniljekorn og sukker i en morter. Fordel sukkerblandingen og smørret over pærerne og bag dem midt i ovnen. Server pærerne lune med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for kardemommekapsler kan du bruge 2 tsk stødt kardemomme. I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print