Ovnbagte pærer med kardemomme - Opskrifter - Arla

Ovnbagte pærer med kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

45 min

Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 store pærer (ca. 500 g)
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl Muscat - sød dessertvin
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • 1 fed vaniljestang - kornene heraf
  • 75 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 25 g koldt smør i små tern

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset - lad stilkene sidde på pærerne. Læg pærerne tæt i et ovnfast fad (ca. 15 x 22 cm). Fordel citronskal, citronsaft, dessertvin og hasselnødder herpå. Bland de stødte kardemommefrø, vaniljekorn og sukker i en morter. Fordel sukkerblandingen og smørret over pærerne og bag dem midt i ovnen. Server pærerne lune med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for kardemommekapsler kan du bruge 2 tsk stødt kardemomme. I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print