Ovnbagte pærer med kardemomme
45 min

Ovnbagte pærer med kardemomme

Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagte pærer med kardemomme

Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.

Antal portioner
  • 4 store pærer (ca. 500 g)
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl Muscat - sød dessertvin
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • 1 fed vaniljestang - kornene heraf
  • 75 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 25 g koldt smør i små tern

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset - lad stilkene sidde på pærerne. Læg pærerne tæt i et ovnfast fad (ca. 15 x 22 cm). Fordel citronskal, citronsaft, dessertvin og hasselnødder herpå. Bland de stødte kardemommefrø, vaniljekorn og sukker i en morter. Fordel sukkerblandingen og smørret over pærerne og bag dem midt i ovnen. Server pærerne lune med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for kardemommekapsler kan du bruge 2 tsk stødt kardemomme. I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %
Print