Ovnbagte pærer med kardemomme
45 min
•

Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.
Ingredienser
4
Store pærer (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ dl
Muscat - sød dessertvin
|
|
75 g
Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
|
|
1 tsk
Stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
75 g
Muscovadosukker (ca. 1 dl)
|
|
25 g
Koldt smør i små tern
|
Tilbehør
1½ dl
Creme fraiche 38%
|
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Tips
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7530 kJ / 1800 kcal
Næringsindhold pr. 100g
870 kJ / 208 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 3,8 % | 2 g |
Kulhydrat: | 37,6 % | 19,2 g |
Fedt: | 58,2 % | 13,7 g |
Alkohol: | 0,4 % |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
