Millionbøf bagt i ovnen med savojkålssalat
45 min

Millionbøf bagt i ovnen med savojkålssalat

Den kendte og elskede millionbøf - eller spaghetti og kødsauce. Her i en supernem version lavet i ovnen.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Millionbøf bagt i ovnen med savojkålssalat

Den kendte og elskede millionbøf - eller spaghetti og kødsauce. Her i en supernem version lavet i ovnen.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • ½ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hakkede friske timianblade - eller 2 tsk tørret
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 rødløg eller zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Savojkålssalat

  • 300 g fintsnittet savojkål
  • 1 tsk groft salt
  • 2 pærer i lange tynde skiver (ca. 200 g)
  • 2 tsk rapsolie
  • 25 g grofthakkede valnøddekerner

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen ca. 10 min. til den er mør uden at være blød.

Hæld vandet fra pastaen og bland den med rødvinssauce, det hakkede kød, timian og salt. Fordel blandingen i 4 ovnfaste portionsskåle (a 5-6 dl). Vend løgene med olie, kom dem i skålene og drys med salt. Bag de 4 skåle med millionbøf midt i ovnen.

Bland savojkålen med salt og lad den trække i ca. 5 min. Skyl kålen og pres den fri for væde. Bland savojkålen med pærer og olie. Anret kålsalaten i den ene side af 4 flade tallerkener og drys den med valnødder. Stil en skål millionbøf på hver tallerken og server.

Tip

Du kan skifte rødvinssaucen ud med Karolines Køkken® Mornaysauce 4%.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print