Sprød kålsalat med chili, hytteost og appelsiner

Sprød kålsalat med chili, hytteost og appelsiner

30 min
Smuk kålsalat med med knasende sprødhed og saftig friskhed. En ualmindelig lækker kålsalat med både en rød og en grøn kål, saftige appelsiner, pærer og sprøde hasselnødder - og et strejf af chili. Kålsalaten er vendt sammen med fløde og hytteost - og det giver et fantastisk cremed modspil til den sprøde salat. Kålsalaten er et dejligt tilbehør til fx stegte andebryster, flæskesteg, vildt eller til en helt almindelig frikadelle.

Sådan gør du

Kålsalat
  • Pisk fløden til let skum og vend det sammen med hytteost, chili, salt og peber.
  • Bland kålen heri sammen med appelsiner og pære (gem lidt appelsin og pære til pynt).
  • Anret salaten i en stor skål eller på et fad.
  • Pynt med appelsin, pære og hasselnødder.

Du kan skifte pæren ud med et æble eller blommer - og du kan bruge forskellige blandinger af kål. Grønkål vil give et flot farvespil. Hasselnødder kan erstattes af mandler eller valnødder.

Energiindhold for hele retten:

3812 kJ / 911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

321 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,5 % 2,6 g
Kulhydrat: 40,7 % 7,7 g
Fedt: 45,8 % 4 g
Mere inspiration

Her er endnu en dejlig kålsalat.

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(39)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Kålsalat
½ dl Piskefløde
100 g Hytteost
3 spsk Finthakket grøn og rød chilipeber
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
350 g Fintsnittet rødkål
100 g Fintsnittet savojkål
100 g appelsinfileter i mindre stykker - 2 Appelsiner
1 Pære i mindre stykker
50 g Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner