Broccolivafler med pulled, grillet kylling

Bedømmelse

(27 vurderinger)

45 min

Lækre vafler til aftensmad....kan man det? Ja! Når de er med fuldkornsmel og broccoli og tilbehøret er kylling, hytteost og grøntsager...så går det rigtig fint.

Ingredienser

Antal portioner

Broccolivafler - 8 stk.

  • 400 g kyllingefilet
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Broccolivafler

Skyl og tør broccolien og hak den fint med en kniv eller i foodprocessor. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og rør mælken i. Tilsæt æg, ost og hakket broccoli og pisk dejen igennem. Varm et vaffeljern godt op - kraftig varme, hvis du har regulering. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min. - til den er gylden.

Lad imens en grillpande blive godt varm. Tør kyllingekødet og gnid det ind i olie. Grill kyllingefileterne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill i ca. 8 min. - vend en gang undervejs. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Kom kødet tilbage på grillpanden, drys med salt og peber og grill i yderligere ca. 1 min.

Anret halvdelen af spidskål, peberfrugt, kyllingekød, hytteost og korianderblade på 4 af de lune vafler. Drys med sesamfrø. Server resten af vaflerne sammen med resten af toppingen.

Tips

Er du til sprøde vafler kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 200°. Er du til bløde vafler kan du holde dem lune under et låg eller viskestykke.
I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: