Broccolivafler med pulled, grillet kylling

Broccolivafler med pulled, grillet kylling

45 min
Lækre vafler til aftensmad med fuldkornsmel og broccoli. Her er vaflerne serveret med kylling, hytteost og grøntsager, men fyldet kan varieres efter årstid. Lav vaflerne i et vaffeljern, et belgisk vaffeljern eller steg dem som små, tykke pandekager.

Sådan gør du

Broccolivafler
  • Skyl og tør broccolien og hak den fint med en kniv eller i foodprocessor. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og rør mælken i.
  • Tilsæt æg, ost og hakket broccoli og pisk dejen igennem.
  • Varm et vaffeljern godt op - kraftig varme, hvis du har regulering. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - helt ud til kanten.
  • Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min. - til den er gylden.
Topping
  • Lad imens en grillpande blive godt varm. Tør kyllingekødet og gnid det ind i olie. Grill kyllingefileterne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og grill i ca. 8 min. - vend en gang undervejs. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler.
  • Kom kødet tilbage på grillpanden, drys med salt og peber og grill i yderligere ca. 1 min.
  • Anret halvdelen af spidskål, peberfrugt, kyllingekød, hytteost og korianderblade på 4 af de lune vafler. Drys med sesamfrø. Server resten af vaflerne sammen med resten af toppingen.

Er du til sprøde vafler kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 200°. Er du til bløde vafler kan du holde dem lune under et låg eller viskestykke. I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.

Energiindhold for hele retten:

8447 kJ / 2019 kcal

Næringsindhold pr. 100g

431 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 39,3 % 10 g
Kulhydrat: 30,5 % 7,7 g
Fedt: 30,2 % 3,5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Ingredienser

Broccolivafler - 8 stk.
250 g Broccoli
175 g Fuldkornsspeltmel (ca. 3 dl)
1 tsk Bagepulver
1¼ tsk Groft salt
3 dl Mælk
2 Æg
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Topping
400 g Kyllingefilet
1 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Fintsnittet lilla spidskål
1 Grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 125 g)
200 g Hytteost
3 dl Frisk koriander
1 tsk Sorte sesamfrø