Bowl med kylling og spidskål

20 min
Bowl med kylling og spidskål

En skål fuld af smag, farver og skønne råvarer. Nem og hurtig aftensmad - og du kan skifte ud, så du både får brugt rester og undgår madspild.

Ingredienser

Couscous

150 g Couscousgryn (ca. 2 dl)
¼ tsk Groft salt
2 dl Kogende vand
250 g Stegt kyllingekød i mundrette stykker

Lun spidskål

300 g Snittet spidskål
100 g Strimlede soltørrede tomater i olie
2 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt

Bowl

300 g Friske eller optøede ærter
2 tsk olie fra de soltørrede tomater
1 dl Hakkede mynteblade
½ tsk Groft salt
250 g Hytteost
2 tsk Stærk chilisauce, fx harissa

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Couscous

  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Fordel den lune couscous i 4 portionsskåle, lige inden serveringen.
  • Kom kyllingekødet i en pande og lun det.
  • Tag kødet op og fordel det i skålene.

Lun spidskål

  • Kom spidskål, soltørrede tomater, spidskommen og salt i panden og svits det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Fordel kål og tomater i skålene.

Bowl

  • Vend ærterne med olie, mynte og salt.
  • Kom ærterne i skålene sammen med hytteost. Dryp chilisauce på hytteosten og pynt med mynteblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6089 kJ / 1455 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 36,6 % 8,2 g
Kulhydrat: 48,8 % 10,9 g
Fedt: 14,6 % 1,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bowl-med-kylling-og-spidskal/