Bowl med kylling og spidskål

Bowl med kylling og spidskål

20 min
En skål fuld af smag, farver og skønne råvarer. Nem og hurtig aftensmad - og du kan skifte ud, så du både får brugt rester og undgår madspild.

Sådan gør du

Couscous
  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Fordel den lune couscous i 4 portionsskåle, lige inden serveringen.
  • Kom kyllingekødet i en pande og lun det.
  • Tag kødet op og fordel det i skålene.
Lun spidskål
  • Kom spidskål, soltørrede tomater, spidskommen og salt i panden og svits det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Fordel kål og tomater i skålene.
Bowl
  • Vend ærterne med olie, mynte og salt.
  • Kom ærterne i skålene sammen med hytteost. Dryp chilisauce på hytteosten og pynt med mynteblade.
Energiindhold for hele retten:

7244 kJ / 1731 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 37,7 % 9,2 g
Kulhydrat: 40,7 % 9,9 g
Fedt: 21,6 % 2,4 g

Ingredienser

Couscous
Couscousgryn (ca. 2 dl)
150 g
Groft salt
¼ tsk
Kogende vand
2 dl
Stegt kyllingekød i mundrette stykker
400 g
Lun spidskål
Snittet spidskål
300 g
Strimlede soltørrede tomater i olie
100 g
Stødt spidskommen
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Bowl
Friske eller optøede ærter
300 g
2 tsk olie fra de soltørrede tomater
Hakkede friske mynteblade
1 dl
Groft salt
½ tsk
Hytteost
250 g
Stærk chilisauce, fx harissa
2 tsk
Pynt
Friske mynteblade