Bowl med kylling og spidskål

20 min
Bowl med kylling og spidskål

En skål fuld af smag, farver og skønne råvarer. Nem og hurtig aftensmad - og du kan skifte ud, så du både får brugt rester og undgår madspild.

Ingredienser

Couscous

150 g Couscousgryn (ca. 2 dl)
¼ tsk Groft salt
2 dl Kogende vand
250 g Stegt kyllingekød i mundrette stykker

Lun spidskål

300 g Snittet spidskål
100 g Strimlede soltørrede tomater i olie
2 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt

Bowl

300 g Friske eller optøede ærter
2 tsk olie fra de soltørrede tomater
1 dl Hakkede mynteblade
½ tsk Groft salt
250 g Hytteost
2 tsk Stærk chilisauce, fx harissa

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Couscous

  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Fordel den lune couscous i 4 portionsskåle, lige inden serveringen.
  • Kom kyllingekødet i en pande og lun det.
  • Tag kødet op og fordel det i skålene.

Lun spidskål

  • Kom spidskål, soltørrede tomater, spidskommen og salt i panden og svits det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Fordel kål og tomater i skålene.

Bowl

  • Vend ærterne med olie, mynte og salt.
  • Kom ærterne i skålene sammen med hytteost. Dryp chilisauce på hytteosten og pynt med mynteblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6449 kJ / 1541 kcal

Næringsindhold pr. 100g

403 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 34,5 % 8,2 g
Kulhydrat: 46,1 % 10,9 g
Fedt: 19,4 % 2,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bowl-med-kylling-og-spidskal/