Poke Bowl med laksemousse og hytteost

Poke Bowl med laksemousse og hytteost

45 min
Bowl med krydret laksemousse, avocado, spidskål og edamamebønner. En ret som kan være med til at minimere madspild, da man kan variere fyldet i bowlen alt efter, hvad køleskabet byder på.

Sådan gør du

Laksemousse
  • Riv laksen fra hinanden med to gafler. Vend det sammen med hytteost,forårsløg, limesaft og sojasauce. Sæt moussen tildækket på køl i ca. ½ time.
  • Anret laksemoussen i 2 skåle med ris, spidskål, avocado, hytteost, bønner, limefrugt, chili og krydderurter. Pynt med sesamfrø.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8031 kJ / 1919 kcal

Næringsindhold pr. 100g

697 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 18,6 % 7,6 g
Kulhydrat: 57,3 % 23,5 g
Fedt: 24,1 % 4,5 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Laksemousse
Røget laks
100 g
100 g
Fintsnittede forårsløg (ca. 50 g)
½ bundt
Friskpresset limesaft
2 tsk
Sojasauce
½ tsk
Kogte, kolde brune ris, parboiled (ca. 160 g rå ris)
325 g
Fintstrimlet lilla spidskål
175 g
Avocado i skiver (ca. 125 g)
1
100 g
Edamamebønner
75 g
Limefrugt i mindre stykker
1
Renset rød chilipeber i tynde ringe
1
Pynt
Sorte sesamfrø
Mynte