Poke Bowl med laksemousse og hytteost

Poke Bowl med laksemousse og hytteost

45 min
Bowl med krydret laksemousse, avocado, spidskål og edamamebønner. En ret som kan være med til at minimere madspild, da man kan variere fyldet i bowlen alt efter, hvad køleskabet byder på.

Sådan gør du

Laksemousse
  • Riv laksen fra hinanden med to gafler. Vend det sammen med hytteost,forårsløg, limesaft og sojasauce. Sæt moussen tildækket på køl i ca. ½ time.
  • Anret laksemoussen i 2 skåle med ris, spidskål, avocado, hytteost, bønner, limefrugt, chili og krydderurter. Pynt med sesamfrø.
Energiindhold for hele retten:

8048 kJ / 1924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

699 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 19 % 7,8 g
Kulhydrat: 56,9 % 23,4 g
Fedt: 24,1 % 4,5 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Laksemousse
100 g Røget laks
100 g Hytteost
½ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 50 g)
2 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Sojasauce
325 g Kogte, kolde brune ris, parboiled (ca. 160 g rå ris)
175 g Fintstrimlet lilla spidskål
1 Avocado i skiver (ca. 125 g)
100 g Hytteost
75 g Edamamebønner
1 Limefrugt i mindre stykker
1 Renset rød chilipeber i tynde ringe
Pynt
Sorte sesamfrø
Mynteblade