Poke Bowl med laksemousse og hytteost

45 min
Poke Bowl med laksemousse og hytteost

Bowl med krydret laksemousse, avocado, spidskål og edamamebønner. En ret som kan være med til at minimere madspild, da man kan variere fyldet i bowlen alt efter, hvad køleskabet byder på.

Ingredienser

Laksemousse

100 g Røget laks
100 g Hytteost
½ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 50 g)
2 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Sojasauce
4 dl Kogte, kolde brune ris, parboiled (ca. 1½ dl rå ris)
175 g Fintstrimlet lilla spidskål
1 Avocado i skiver (ca. 125 g)
100 g Hytteost
75 g Edamamebønner
1 Limefrugt i mindre stykker
1 Renset rød chilipeber i tynde ringe

Pynt

Sorte sesamfrø
Mynteblade

Sådan gør du

Laksemousse

  • Riv laksen fra hinanden med to gafler. Vend det sammen med hytteost,forårsløg, limesaft og sojasauce. Sæt moussen tildækket på køl i ca. ½ time.
  • Anret laksemoussen i 2 skåle med ris, spidskål, avocado, hytteost, bønner, limefrugt, chili og krydderurter. Pynt med sesamfrø.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5007 kJ / 1197 kcal

Næringsindhold pr. 100g

431 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 24,4 % 6,2 g
Kulhydrat: 41,2 % 10,5 g
Fedt: 34,4 % 4 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/poke-bowl-med-laksemousse-og-hytteost/