Buddha bowl
45 min

Buddha bowl

En Buddha bowl har lidt af det hele....rå og bagte eller grillede grøntsager, salatblade, korn, bønner og det hele bundet sammen af en dejlig dressing. En let og alligevel mættende måde at spise salat på....og en god måde at få brugt rester på.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Buddha bowl

En Buddha bowl har lidt af det hele....rå og bagte eller grillede grøntsager, salatblade, korn, bønner og det hele bundet sammen af en dejlig dressing. En let og alligevel mættende måde at spise salat på....og en god måde at få brugt rester på.

Antal portioner
  • 400 g skrællede søde kartofler i mundrette stykker
  • ¾ tsk groft salt

Hvidløgsfraiche

  • 1 dåse sorte bønner (ca. 400 g)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt
  • 175 g kogt perlespelt (af 80 g rå)
  • 1 glaskål i tynde, små stykker (ca. 200 g)
  • 1 avocado i skiver (ca. 125 g)
  • 25 g renset rucolasalat
  • 2 tsk sorte sesamfrø
  • 1 citron i både

Tilbehør

  • 200 g ristet groft flute

Fremgangsmåde:

Lad en grillpande blive godt varm. Grill kartoflerne ved kraftig varme i ca. 4 min. Skru ned til jævn varme og grill i yderligere ca. 10 min. - vend kartoflerne af og til, så de bliver grillet på alle sider. Drys med salt.

Hvidløgsfraiche

Vend fraiche, hvidløg og salt sammen og stil fraichen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Vend bønnerne med chili og salt. Anret i 4 skåle: Bønner, kogte speltkerner, glaskål, avocado, salatblade og grillede søde kartofler. Drys med sesamfrø og fordel citronbådene. Server de 4 Buddha bowls med hvidløgsfraiche og ristet flute.

Tips

Du kan skifte avocadoen ud med varme, kogte æg eller spejlæg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 30 %
Print