Mexi bowl vegi

Mexi bowl vegi

45 min
Denne vegetariske udgave af mexi bowlen er fyldt med sprøde farvestrålende grøntsager, knasende majschips, lækker marinade, smagfulde krydderuter og syrlig fraiche.

Sådan gør du

Spidskålssalat
  • Vend agurk og salt sammen i en skål, og stil det tildækket på køl i ca. 15 min. Vend det herefter sammen med spidskål og bønner.
Tomatsalsa
  • Bring eddike og honning i kog i en lille gryde. Tilsæt løg og lad det koge ved jævn varme i ca. 5 min. Lad det køle af og vend det sammen med tomater og mynte.
Guacamole
  • Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab "kødet" ud med en ske og mos det. Tilsæt fraiche, hvidløg og salt, rør det sammen og smag til.
  • Vend den kogte ris sammen med peberfrugten og anret sammen med spidskål, tomatsalsa, guacamole og de øvrige ingredienser i 4 skåle og server med fraiche.
Velbekomme!
Variation

Hvis du ikke kan få friske majskolber, kan du bruge majs fra en dåse eller bagt sød kartoffel. Begge dele giver sødme til retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8174 kJ / 1954 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,5 % 2,6 g
Kulhydrat: 57,1 % 14,1 g
Fedt: 32,4 % 3,7 g

Ingredienser

Spidskålssalat
Agurk i små tern (ca. 250 g)
1
Groft salt
1 tsk
Fintsnittet lilla spidskål
150 g
Afdryppede sorte bønner (ca. 100 g)
½ dåse
Tomatsalsa
Eddike
3 spsk
Honning
2½ spsk
Små rødløg i tynde både (ca. 100 g)
2
Bøftomater i tern (ca. 400 g)
2
Finthakkede friske mynteblade
1 dl
Guacamole
Små avocadoer
2
½ dl
Små fintsnittede fed hvidløg
3
Groft salt
½ tsk
Brune eller hvide løse ris, parboiled - koges
160 g
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1
Tortillachips med salt
50 g
Kogt majskolbe skåret i sammenhægende skiver (ca. 75 g)
1
Frisk koriander
1 dl
Finthakket rød chilipeber
1