Mexi bowl vegi
45 min
•

Denne vegetariske udgave af mexi bowlen er fyldt med sprøde farvestrålende grøntsager, knasende majschips, lækker marinade, smagfulde krydderuter og syrlig fraiche.
Ingredienser
Spidskålssalat
1
Agurk i små tern (ca. 250 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
150 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
½ dåse
Afdryppede sorte bønner (ca. 125 g)
|
Tomatsalsa
3 spsk
Eddike
|
|
---|---|
2½ spsk
Honning
|
|
2
Små rødløg i tynde både (ca. 100 g)
|
|
2
Bøftomater i tern (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Finthakkede mynteblade
|
Guacamole
2
Små avocadoer
|
|
---|---|
½ dl
Fraiche
|
|
3
Små fintsnittede fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
5 dl
Kogte ris (af ca. 2 dl rå ris)
|
|
---|---|
1
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
|
50 g
Tortillachips med salt
|
|
1
Kogt majskolbe skåret i sammenhægende skiver (ca. 75 g)
|
|
1 dl
Frisk koriander
|
|
1
Finthakket rød chilipeber
|
½ dl
Fraiche
|
---|
Sådan gør du
Spidskålssalat
Tomatsalsa
Guacamole
Hvis du ikke kan få friske majskolber, kan du bruge majs fra en dåse eller bagt sød kartoffel. Begge dele giver sødme til retten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7388 kJ / 1766 kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kJ / 96 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 12,5 % | 3 g |
Kulhydrat: | 50,6 % | 12 g |
Fedt: | 36,9 % | 4 g |
