Mexi bowl vegi

Mexi bowl vegi

45 min
Denne vegetariske udgave af mexi bowlen er fyldt med sprøde farvestrålende grøntsager, knasende majschips, lækker marinade, smagfulde krydderuter og syrlig fraiche.

Sådan gør du

Spidskålssalat
  • Vend agurk og salt sammen i en skål, og stil det tildækket på køl i ca. 15 min. Vend det herefter sammen med spidskål og bønner.
Tomatsalsa
  • Bring eddike og honning i kog i en lille gryde. Tilsæt løg og lad det koge ved jævn varme i ca. 5 min. Lad det køle af og vend det sammen med tomater og mynte.
Guacamole
  • Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab "kødet" ud med en ske og mos det. Tilsæt fraiche, hvidløg og salt, rør det sammen og smag til.
  • Vend den kogte ris sammen med peberfrugten og anret sammen med spidskål, tomatsalsa, guacamole og de øvrige ingredienser i 4 skåle og server med fraiche.

Hvis du ikke kan få friske majskolber, kan du bruge majs fra en dåse eller bagt sød kartoffel. Begge dele giver sødme til retten.

Energiindhold for hele retten:

8174 kJ / 1954 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,5 % 2,6 g
Kulhydrat: 57,1 % 14,1 g
Fedt: 32,4 % 3,7 g

Ingredienser

Spidskålssalat
1 Agurk i små tern (ca. 250 g)
1 tsk Groft salt
150 g Fintsnittet lilla spidskål
½ dåse Afdryppede sorte bønner (ca. 100 g)
Tomatsalsa
3 spsk Eddike
2½ spsk Honning
2 Små rødløg i tynde både (ca. 100 g)
2 Bøftomater i tern (ca. 400 g)
1 dl Finthakkede mynteblade
Guacamole
2 Små avocadoer
½ dl Fraiche
3 Små fintsnittede fed hvidløg
½ tsk Groft salt
160 g Brune eller hvide løse ris, parboiled - koges
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
50 g Tortillachips med salt
1 Kogt majskolbe skåret i sammenhægende skiver (ca. 75 g)
1 dl Frisk koriander
1 Finthakket rød chilipeber
½ dl Fraiche