Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

30 min
Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Prøv burger på en ny måde. Her med krydret bøf, hytteost og spidskålsalat. Enkelt, let at gå til, hurtig aftensmad, knasende og velsmagende.

Ingredienser

Burgerbøffer

½ tsk Hel spidskommen
½ tsk Korianderfrø
250 g Hytteost
2½ spsk Peberfrugtpesto
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Spidskålssalat

275 g Fintstrimlet spidskål
2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 250 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 spsk Finthakkede mynteblade
½ dl Sød chilisauce
2 tsk Friskpresset citronsaft
4 Store fuldkornsboller (ca. 350 g)

Sådan gør du

Burgerbøffer

  • Kom spidskommen og korianderfrø i en varm tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3 min. - til de dufter. Kom krydderierne i en morter og stød dem.
  • Vend hytteost og pesto sammen.
  • Kom de stødte krydderier i en skål sammen med oksekød, 100 g af den krydrede hytteost, salt og peber. Rør farsen godt sammen.
  • Del farsen i 4 og form til bøffer. Grill bøfferne på en grillpande - ca. 5 min. på hver side.

Spidskålssalat

  • Vend imens spidskål, peberfrugt, rødløg, mynte, chilisauce og citronsaft godt sammen.
  • Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7820 kJ / 1869 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 33,3 % 8,9 g
Kulhydrat: 46,1 % 12,3 g
Fedt: 20,6 % 2,5 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/burger-med-spidskalssalat-og-krydret-hytteost/