Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

30 min
Prøv burger på en ny måde. Her med krydret bøf, hytteost og spidskålsalat. Enkelt, let at gå til, hurtig aftensmad, knasende og velsmagende.

Sådan gør du

Burgerbøffer
  • Kom spidskommen og korianderfrø i en varm tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3 min. - til de dufter. Kom krydderierne i en morter og stød dem.
  • Vend hytteost og pesto sammen.
  • Kom de stødte krydderier i en skål sammen med oksekød, 100 g af den krydrede hytteost, salt og peber. Rør farsen godt sammen.
  • Del farsen i 4 og form til bøffer. Grill bøfferne på en grillpande - ca. 5 min. på hver side.
Spidskålssalat
  • Vend imens spidskål, peberfrugt, rødløg, mynte, chilisauce og citronsaft godt sammen.
  • Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9090 kJ / 2173 kcal

Næringsindhold pr. 100g

500 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 33,8 % 9,9 g
Kulhydrat: 45,8 % 13,5 g
Fedt: 20,4 % 2,8 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Burgerbøffer
Hel spidskommen
½ tsk
Korianderfrø
½ tsk
Hytteost
250 g
Peberfrugtpesto
2½ spsk
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
500 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Spidskålssalat
Fintstrimlet spidskål
275 g
Røde peberfrugter i små tern (ca. 250 g)
2
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Finthakket mynte
2 spsk
Sød chilisauce
½ dl
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Store fuldkornsboller (ca. 350 g)
4