Burger med spidskålssalat og krydret hytteost
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Prøv burger på en ny måde. Her med krydret bøf, hytteost og spidskålsalat. Sund og mættende.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Prøv burger på en ny måde. Her med krydret bøf, hytteost og spidskålsalat. Sund og mættende.

Antal portioner
  • ½ tsk hele spidskommen
  • ½ tsk korianderfrø

Spidskålssalat

  • 275 g fintstrimlet spidskål
  • 2 røde peberfrugter i små tern (ca. 250 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 2 spsk finthakket mynte
  • ½ dl sød chilisauce
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 store fuldkornsboller (ca. 350 g)

Fremgangsmåde:

Kom spidskommen og korianderfrø i en varm tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3 min. - til de dufter. Kom krydderierne i en morter og stød dem.

Vend hytteost og pesto sammen. Kom de stødte krydderier i en skål sammen med oksekød, 100 g af den krydrede hytteost, salt og peber. Rør farsen godt sammen. Del farsen i 4 og form til bøffer. Grill bøfferne på en grillpande - ca. 5 min. på hver side.

Spidskålssalat

Vend imens spidskål, peberfrugt, rødløg, mynte, chilisauce og citronsaft godt sammen.

Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %
Print