Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Bedømmelse

(24 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Prøv burger på en ny måde. Her med krydret bøf, hytteost og spidskålsalat. Sund og mættende.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ tsk hele spidskommen
  • ½ tsk korianderfrø
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 2½ spsk peberfrugtpesto
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Spidskålssalat

  • 275 g fintstrimlet spidskål
  • 2 røde peberfrugter i små tern (ca. 250 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 2 spsk finthakket mynte
  • ½ dl sød chilisauce
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 store fuldkornsboller (ca. 350 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom spidskommen og korianderfrø i en varm tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3 min. - til de dufter. Kom krydderierne i en morter og stød dem.

Vend hytteost og pesto sammen. Kom de stødte krydderier i en skål sammen med oksekød, 100 g af den krydrede hytteost, salt og peber. Rør farsen godt sammen. Del farsen i 4 og form til bøffer. Grill bøfferne på en grillpande - ca. 5 min. på hver side.

Spidskålssalat

Vend imens spidskål, peberfrugt, rødløg, mynte, chilisauce og citronsaft godt sammen.

Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %

Kilde: