Burger med lynsyltede grøntsager

Nøglehulsmærket opskrift

Burger med lynsyltede grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Super-saftig burger med masser af smag....og så ovenikøbet nøglehulsmærket.

Ingredienser

Antal portioner

Lynsyltede grøntsager

  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 200 g)
  • 2 rødløg i tynde strimler (ca. 200 g)
  • 1 spsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 spsk lagereddike

Bøffer

  • 4 grove burgerboller (ca. 350 g)
  • 4 spsk sennep, fx sød, taffel eller dijon

Sådan gør du

Sådan gør du

Lynsyltede grøntsager

Knug spidskål, peberfrugt og rødløg med sukker, salt og eddike, så grøntsagerne falder lidt sammen. Stil dem tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.

Bøffer

Lad en grillpande blive godt varm. Bland oksekødet med hvidløg, sojasauce, salt og peber og form det til 4 flade bøffer (10-12 cm i diameter). Grill bøfferne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill i ca. 2 min. Vend bøfferne, fordel osten på dem og grill i yderligere ca. 3 min.

Flæk bollerne og lun dem på en brødrister. Smør bollerne med sennep og læg dem sammen om de varme bøffer med ost og ca. halvdelen af de syltede grøntsager. Server resten af grøntsagerne ved siden af.

Tips

Smør evt. burgeren med en god krydret mayonnaise i stedet for sennep.
Du kan supplere med stegte baconskiver.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: