Burger med lynsyltede grøntsager

Burger med lynsyltede grøntsager

30 min
Super-saftig burger med masser af smag....og så ovenikøbet nøglehulsmærket.

Sådan gør du

Lynsyltede grøntsager
  • Knug spidskål, peberfrugt og rødløg med sukker, salt og eddike, så grøntsagerne falder lidt sammen. Stil dem tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.
Bøffer
  • Lad en grillpande blive godt varm. Bland oksekødet med hvidløg, sojasauce, salt og peber og form det til 4 flade bøffer (10-12 cm i diameter). Grill bøfferne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill i ca. 2 min. Vend bøfferne, fordel osten på dem og grill i yderligere ca. 3 min.
  • Flæk bollerne og lun dem på en brødrister. Smør bollerne med sennep og læg dem sammen om de varme bøffer med ost og ca. halvdelen af de syltede grøntsager. Server resten af grøntsagerne ved siden af.
Mere inspiration

Du kan også smøre burgerbollerne med hjemmelavet mayonnaise.

Mayonnaise
15 min
Mayonnaise
(13)
Velbekomme!
Tips

Smør evt. burgeren med en god krydret mayonnaise i stedet for sennep. Du kan supplere med stegte baconskiver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10409 kJ / 2488 kcal

Næringsindhold pr. 100g

591 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 33 % 11,5 g
Kulhydrat: 38,4 % 13,4 g
Fedt: 28,6 % 4,6 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Lynsyltede grøntsager
Fintsnittet spidskål
200 g
Rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 200 g)
1
Rødløg i tynde strimler (ca. 200 g)
2
Sukker
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Lagereddike
1 spsk
Bøffer
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
500 g
Lille knust fed hvidløg
1
Sojasauce
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
200 g
Grove burgerboller (ca. 350 g)
4
Sennep, fx sød, taffel eller dijon
4 spsk