Burger med kartoffelfrikadeller
45 min
•
En dejlig vegge-burger. Du kan også servere kartoffelfrikadellerne som almindelige frikadeller med en god råkost og dressing.
Ingredienser
Kartoffelfrikadeller - ca. 18 stk.
25 g
Finthakkede soltørrede tomater
|
|
---|---|
1 dl
Kogende vand
|
|
300 g
Kolde, kogte melede kartofler
|
|
100 g
Kvark eller fraiche
|
|
2
Æg
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
60 g
Rasp (ca. 1¼ dl)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
20 g
Smør
|
3 spsk
Tomatketchup karryketchup el.lign.
|
|
---|---|
50 g
Kvark eller fraiche
|
6
Grove burgerboller
|
|
---|---|
½
Agurk i skiver (ca. 200 g)
|
|
2
Tomater i skiver (ca. 200 g)
|
|
1
Rødløg i tynde skiver (ca. 50 g)
|
|
12
Rensede salatblade
|
|
100 g
Syltede agurker i skiver
|
Sådan gør du
Kartoffelfrikadeller
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8860 kJ / 2118 kcal
Næringsindhold pr. 100g
450 kJ / 108 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 15,3 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 59,1 % | 15,6 g |
Fedt: | 25,6 % | 3,1 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.