Sommerburger med jordbærsalsa

Bedømmelse

(13 vurderinger)

30 min

En lækker burger med oksebøf, der får ekstra meget smag af revet ost. Og salsaen er med jordbær...et dejligt sommerligt tvist til en klassiker.

Ingredienser

Antal portioner

Jordbærsalsa

  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt
  • 250 g jordbær i skiver
  • 1 agurk i tynde skiver (ca. 300 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 4 grove burgerboller (ca. 350 g)
  • 50 g rensede blade af hovedsalat

Tilbehør

  • ½ kg kogte små nye kartofler
  • 10 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad en grill eller grillpande blive varm. Bland det hakkede kød godt med ost og salt og form det til 4 flade bøffer. Grill bøfferne ved kraftig til jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til.

Jordbærsalsa

Bland eddike, sukker, chili og salt. Tag ca. 100 g jordbær fra. Vend forsigtig resten af jordbærrene, agurk og løg med dressingen og smag til.

Lun bollerne på grill eller brødrister og flæk dem. Mos de jordbær du har taget fra og smør de lune underboller med jordbærmos. Læg bollerne sammen om salatblade, varme grillede bøffer og lidt salsa. Server straks sammen med resten af salsaen og nye kogte kartofler vendt med smør.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %

Kilde: