Sommerburger med jordbærsalsa

Sommerburger med jordbærsalsa

30 min
En lækker burger med oksebøf, der får ekstra meget smag af revet ost. Og salsaen er med jordbær...et dejligt sommerligt tvist til en klassiker.

Sådan gør du

  • Lad en grill eller grillpande blive varm. Bland det hakkede kød godt med ost og salt og form det til 4 flade bøffer. Grill bøfferne ved kraftig til jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til.
Jordbærsalsa
  • Bland eddike, sukker, chili og salt. Tag ca. 100 g jordbær fra. Vend forsigtig resten af jordbærrene, agurk og løg med dressingen og smag til.
  • Lun bollerne på grill eller brødrister og flæk dem. Mos de jordbær du har taget fra og smør de lune underboller med jordbærmos. Læg bollerne sammen om salatblade, varme grillede bøffer og lidt salsa. Server straks sammen med resten af salsaen og nye kogte kartofler vendt med smør.
Energiindhold for hele retten:

10345 kJ / 2473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

497 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,7 % 7,5 g
Kulhydrat: 50,5 % 14,8 g
Fedt: 23,8 % 3,2 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
100 g Revet mozzarellaost
¾ tsk Groft salt
Jordbærsalsa
2 spsk Hvidvinseddike
2 spsk Sukker
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
250 g Jordbær i skiver
1 Agurk i tynde skiver (ca. 300 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
4 Grove burgerboller (ca. 350 g)
50 g Rensede blade af hovedsalat
Tilbehør
½ kg Kogte små nye kartofler
10 g Smør