Halloumi burger

Halloumi burger

30 min
Lækker burger med grillet "ostebøf" og rødløgssalsa. En lille sag med masser af smag!

Sådan gør du

Dip - til kartofler
  • Rør kvark, salt og krydderier sammen. Smag dippen til og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
Salsa
  • Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde. Tilsæt løg og kog 2-3 min. Tag løgene op med en hulske og hæld dem i en skål. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. - til en tyk sirup. Hæld lagen over løgene og vend resten af ingredienserne i.
  • Lun burgerbollerne og fordel avocadoskiver og rucola på de 4 underboller.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min ved kraftig varme. Grill osteskiverne ca. 2 min. på hver side - eller til de har grillstreger. Fordel ost og 1 spsk salsa på de 4 underboller og læg overbollen på. Server sammen med resten af salsaen, ovnkartofler og dip.

Smør evt. overbollerne med noget af dippen. Pynt evt. med friske korianderblade.

Energiindhold for hele retten:

11365 kJ / 2716 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 17,2 % 4,7 g
Kulhydrat: 52,8 % 14,3 g
Fedt: 30 % 3,7 g
Mere inspiration

Lyst til hjemmelavede burgerboller?

Burgerboller
60+ min
Burgerboller
(83)

Ingredienser

Dip - til kartofler
200 g Kvark
½ tsk Groft salt
½ tsk Røget paprika
¼ tsk Stødt chili
Salsa
3 spsk Sukker
½ dl Ufarvet lagereddike
½ dl Vand
2 Rødløg i både (ca. 150 g)
1 spsk Friskpresset limesaft
250 g Røde og gule cherrytomater i kvarte
¾ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
¼ tsk Groft salt
4 Grove burgerboller
1 Avocado i skiver (ca. 150 g)
½ liter Renset rucolasalat (ca. 50 g)
200 g Halloumi ost
Tilbehør
1 kg Ovnstegte kartofler