Halloumi burger

30 min
Halloumi burger

Lækker burger med grillet "ostebøf" og rødløgssalsa. En lille sag med masser af smag!

Ingredienser

Dip - til kartofler

200 g Kvark
½ tsk Groft salt
½ tsk Røget paprika
¼ tsk Stødt chili

Salsa

3 spsk Sukker
½ dl Ufarvet lagereddike
½ dl Vand
2 Rødløg i både (ca. 150 g)
1 spsk Friskpresset limesaft
250 g Røde og gule cherrytomater i kvarte
¾ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
¼ tsk Groft salt
4 Grove burgerboller
1 Avocado i skiver (ca. 150 g)
½ liter Renset rucolasalat (ca. 50 g)
200 g Halloumi ost

Tilbehør

1 kg Ovnstegte kartofler

Sådan gør du

Dip - til kartofler

  • Rør kvark, salt og krydderier sammen. Smag dippen til og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.

Salsa

  • Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde. Tilsæt løg og kog 2-3 min. Tag løgene op med en hulske og hæld dem i en skål. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. - til en tyk sirup. Hæld lagen over løgene og vend resten af ingredienserne i.
  • Lun burgerbollerne og fordel avocadoskiver og rucola på de 4 underboller.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min ved kraftig varme. Grill osteskiverne ca. 2 min. på hver side - eller til de har grillstreger. Fordel ost og 1 spsk salsa på de 4 underboller og læg overbollen på. Server sammen med resten af salsaen, ovnkartofler og dip.

Smør evt. overbollerne med noget af dippen. Pynt evt. med friske korianderblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11365 kJ / 2716 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 17,2 % 4,7 g
Kulhydrat: 52,8 % 14,3 g
Fedt: 30 % 3,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/halloumi-burger/