Fiskeburger med tatarsauce

Fiskeburger med tatarsauce

35 min
Uhm! Fiskeburger med tatarsauce, det kan få tænderne til at løbe i vand. Og nu kan du lave den selv. Den lækre tatarsauce er hurtig og nem at lave og så er det blot at stege den panerede fisk sprød, snitte nogle grøntsager og lune burgerbollerne. Og så kan du server din egen hjemmelavede fiskeburger med tatarsauce. "Det er ikk' så ringe endda" for nu at citere Minna og Gunnar fra 1990'ernes reklamekampagne, der også dengang, skulle få os til at spise mere fisk.

Sådan gør du

Tatarsauce
  • Vend yoghurten sammen med cornichoner, kapers, dild, sennep og sukker. Stil saucen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til - tatarsaucen må gerne være lidt skarp i smagen, da resten af fyldet i burgerne er mildt.
Fisk
  • Skær fisken i 4 lige store stykker og drys dem med salt og peber.
  • Kom mel i en dyb tallerken, pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken og kom pankorasp i en tredje. Vend først fiskestykkerne i mel, så i æg og til sidst i pankorasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun fiskestykkerne i ca. 1 min. og skru ned til jævn varme. Steg i 1-2 min. - afhængig af fiskens tykkelse.
  • Kom resten af smørret i panden, skru op til kraftig varme og vend fiskestykkerne. Steg denne side på samme måde.
Ved servering
  • Flæk imens burgerbollerne og lun dem. Smør alle snitflader med tatarsauce. Læg bollerne sammen om agurk, spidskål, gulerod, rødløg og den stegte fisk. Server straks.

Hvis tatarsauce ikke lige er dig, kan du lave denne remoulade til din fiskeburger.

Energiindhold for hele retten:

10272 kJ / 2455 kcal

Næringsindhold pr. 100g

608 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,8 % 8,1 g
Kulhydrat: 39 % 13,9 g
Fedt: 38,2 % 6,3 g
Mere inspiration

Vil du have nogle lækre sprøde pommes frites til din fiskeburger? Så prøv denne opskrift.

Ingredienser

Tatarsauce
4 dl Græsk yoghurt
50 g Finthakkede cornichoner
4 spsk Finthakkede kapers
2 spsk Finthakket frisk dild
1½ spsk Dijonsennep
1 tsk Sukker
Fisk
400 g Lyssejfilet eller torsk uden skind
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Hvedemel
1 Æg
1½ dl Pankorasp
40 g Smør
Tilbehør
4 Store burgerboller (ca. 300 g)
¼ Agurk i skiver (ca. 75 g)
100 g Fintsnittet spidskål
1 Groftrevet gulerod (ca. 75 g)
½ Rødløg i skiver