Remoulade

Remoulade

30 min
Her har du en remoulade opskrift på en helt og aldeles hjemmelavet remoulade - helt fra bunden. Hjemmerørt remoulade består af hjemmelavet pickles og hjemmelavet mayonnaise - og om det skal være en fin eller en grov remoulade bestemmer du selv. Det kommer an på, hvor fint eller groft du hakker din pickles. Lav din remoulade helt fra bunden, eller køb et eller flere af remouladens delelementer og bland dem selv i de rigtige forhold - du får blandingsforholdet på remouladen her.

Sådan gør du

Grøntsager til pickles
  • Bring vand og salt i kog i en gryde og kog gulerødder og blomkål i ca. 5 min.
  • Tilsæt squash og lad det koge i yderligere 1 min.
  • Lad grøntsagerne dryppe godt af i en sigte.
Lage
  • Kog ingredienserne til lagen (undtagen maizena, vand og atamon) i ca. 3 min.
  • Rør maizena og vand til en jævning og rør den i lagen.
  • Dæmp varmen og kog lagen i ca. 1 min.
  • Tilsæt atamon og fjern peberkornene.
Pickles
  • Vend de afdryppede grøntsager ned i den varme lage.
  • Smag til og fordel den færdige pickles på skoldede glas.
  • Stil dine pickles tildækket i køleskabet.
Mayonnaise
  • Pisk æggeblommerne godt med salt, citronsaft og 1 spsk af olien.
  • Pisk langsomt resten af olien i, i en tynd stråle.
  • Smag til og stil mayonnaisen tildækket i køleskabet.
Sådan laver du hjemmelavet remoulade
  • Blend eller hak dine pickles fint og vend dem sammen med mayonnaisen - 300 g hakkede pickles til 100 g mayonnaise.

Ved tilberedning af mayonnaise er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

Det er vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglassene bør skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevares uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på spisebordet.

Køb færdige pickles, fx piccalilly og færdig mayonnaise og bland det i overstående forhold. Tilsæt evt. 1 tsk. stødt gurkemeje for farven.

Energiindhold for hele retten:

7035 kJ / 1681 kcal

Næringsindhold pr. 100g

512 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 2,9 % 0,9 g
Kulhydrat: 20,9 % 6,3 g
Fedt: 76,2 % 10,5 g
Mere inspiration

Du kan servere den hjemmelavede remoulade til fish and chips.

Fish and chips
1 time
Fish and chips
(41)

Ingredienser

Grøntsager til pickles
½ liter Vand
1 tsk Groft salt
2 Skrællede gulerødder i skiver
½ Blomkål i små buketter
½ Grøn squash i små tern
Lage
2 dl Hvidvinseddike
4 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
8 Sorte peberkorn
2 tsk Stødt gurkemeje
2 tsk Majsstivelse, fx maizena
2 spsk Vand
1 tsk Atamon
Mayonnaise
2 Æggeblommer
¼ tsk Fint salt
½ tsk Friskpresset citronsaft
1½ dl Smagsneutral olie