Ved tilberedning af mayonnaise er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.
Det er vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglassene bør skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevares uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på spisebordet.
Køb færdige pickles, fx piccalilly og færdig mayonnaise og bland det i overstående forhold. Tilsæt evt. 1 tsk. stødt gurkemeje for farven.
7035 kJ / 1681 kcal
512 kJ / 122 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 2,9 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 20,9 % | 6,3 g |
Fedt: | 76,2 % | 10,5 g |
½ liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
2
Skrællede gulerødder i skiver
|
|
½
Blomkål i små buketter
|
|
½
Grøn squash i små tern
|
2 dl
Hvidvinseddike
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
8
Sorte peberkorn
|
|
2 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
2 tsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
2 spsk
Vand
|
|
1 tsk
Atamon
|
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
¼ tsk
Fint salt
|
|
½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ dl
Smagsneutral olie
|