Remoulade

Her har du en remoulade opskrift på en helt og aldeles hjemmelavet remoulade - helt fra bunden. Hjemmerørt remoulade består af hjemmelavet pickles og hjemmelavet mayonnaise - og om det skal være en fin eller en grov remoulade bestemmer du selv. Det kommer an på, hvor fint eller groft du hakker din pickles. Lav din remoulade helt fra bunden, eller køb et eller flere af remouladens delelementer og bland dem selv i de rigtige forhold - du får blandingsforholdet på remouladen her.
Ingredienser
Grøntsager til pickles
½ liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
2
Skrællede gulerødder i skiver
|
|
½
Blomkål i små buketter
|
|
½
Grøn squash i små tern
|
Lage
2 dl
Hvidvinseddike
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
8
Sorte peberkorn
|
|
2 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
2 tsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
2 spsk
Vand
|
|
1 tsk
Atamon
|
Mayonnaise
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
¼ tsk
Fint salt
|
|
½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ dl
Smagsneutral olie
|
Sådan gør du
Grøntsager til pickles
Lage
Pickles
Mayonnaise
Sådan laver du hjemmelavet remoulade
Ved tilberedning af mayonnaise er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.
Det er vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglassene bør skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevares uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på spisebordet.
Køb færdige pickles, fx piccalilly og færdig mayonnaise og bland det i overstående forhold. Tilsæt evt. 1 tsk. stødt gurkemeje for farven.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7035 kJ / 1681 kcal
Næringsindhold pr. 100g
512 kJ / 122 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 2,9 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 20,9 % | 6,3 g |
Fedt: | 76,2 % | 10,5 g |
