Tzatziki

Tzatziki

60+ min
Hjemmelavet tzatziki, helt enkelt og nemt. Klassisk tzatziki består af yoghurt, agurk, hvidløg og salt, og er et perfekt tilbehør til fx grillet kød, salat og brød. Tzatziki er vidt udbredt på Balkan og i Mellemøsten, og smager stort set ens, selv om vi tænker at græsk tzatziki er den helt rigtige. Klassisk tzatziki med danske agurker er nu ikke så dårlig.

Sådan gør du

Tzatziki
  • Bland yoghurt med hvidløg og peber. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Riv imens agurkerne groft og drys dem med salt. Kom dem i en sigte og lad dem stå ca. ½ time, så vandet kan løbe fra.
  • Knug den sidste væde ud af agurkerne og vend dem i yoghurtblandingen (gem lidt til pynt). Smag til.
  • Anret tzatzikien i en serveringsskål. Hæld olie henover, pynt med agurk og oliven - og server.
Mere inspiration

Lyst til lam til din tzatziki? Her er opskriften

Lammekølle
60+ min
Lammekølle
(97)
Velbekomme!
Madpakke til i morgen

Har du en rest tzatziki tilovers kan den bruges som topping på din kartoffel- eller spegepølsemad.

Bemærk

Smagen af hvidløg tager til over tid, så hvis du laver tzatzikien i god tid, skal du måske holde lidt igen med hvidløget.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3462 kJ / 827 kcal

Næringsindhold pr. 100g

273 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 19,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 19,2 % 3,1 g
Fedt: 61 % 4,5 g

Ingredienser

Tzatziki
½ liter
Knust fed hvidløg
2
Friskkværnet peber
Agurker (ca. 750 g)
3
Groft salt
1 tsk
Olivenolie
½ spsk
Kalamataoliven - til pynt