Tzatziki
Hjemmelavet tzatziki, helt enkelt og nemt. Klassisk tzatziki består af yoghurt, agurk, hvidløg og salt, og er et perfekt tilbehør til fx grillet kød, salat og brød. Tzatziki er vidt udbredt på Balkan og i Mellemøsten, og smager stort set ens, selv om vi tænker at græsk tzatziki er den helt rigtige. Klassisk tzatziki med danske agurker er nu ikke så dårlig.
Ingredienser
Tzatziki
½ liter
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
2
Knust fed hvidløg
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Agurker (ca. 750 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
Kalamataoliven - til pynt
|
Sådan gør du
Tzatziki
Har du en rest tzatziki tilovers kan den bruges som topping på din kartoffel- eller spegepølsemad.
Smagen af hvidløg tager til over tid, så hvis du laver tzatzikien i god tid, skal du måske holde lidt igen med hvidløget.
Er du løbet tør for græsk yoghurt, kan du bruge det syrnede produkt du har i køleskabet til at lave tzatziki af. Det giver naturligvis ikke samme autentiske oplevelse som med græsk yoghurt, men hvis du er omhyggelig med tilsmagningen, så kan du sagtens få et godt resultat med både skyr, creme fraiche og yoghurt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3188 kJ / 762 kcal
Næringsindhold pr. 100g
251 kJ / 60 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 14,6 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 19,8 % | 2,9 g |
Fedt: | 65,6 % | 4,5 g |