Spidskål tzatziki

Spidskål tzatziki

10 min
Smagen af spidskål tzatziki læner sig meget op af den traditionelle tzatziki, vi kender fra Grækenland. Denne mere nordiske version, hvor agurken er skiftet ud med spidskål, har dog lidt mere fylde og ligger sig et sted imellem en traditionel tzatziki og coleslaw. Den er perfekt til den danske sommer, som tilbehør til en grillaften på terrassen, som fyld i din burger eller topping på nye kogte kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/spidskal-tzatziki/

Sådan gør du

  • Kom spidskålen i en stor skål og drys med salt.
  • Kram kålen godt indtil den falder sammen og frigiver væde.
  • Sigt væden fra og vend den sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og server.

Vælg rød spidskål for en flot og farverig tzatziki.

Energiindhold for hele retten:

1829 kJ / 437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

239 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,4 % 2,2 g
Kulhydrat: 32,9 % 4,6 g
Fedt: 51,7 % 3,3 g

Ingredienser

1 Hakket spidskål (ca. 500 g)
1 tsk Groft salt
2½ dl Græsk yoghurt
3 Finthakkede fed hvidløg
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber