Spidskål tzatziki
Ny

Spidskål tzatziki

10 min
Smagen af spidskål tzatziki læner sig meget op af den traditionelle tzatziki vi kender fra Grækenland. Denne, mere nordisk version hvor agurken er skiftet ud med spidskål, har dog lidt mere fylde, og ligger sig et sted imellem en traditionel tzatziki og en coleslaw. Den er perfekt til den danske sommer. Et sprødt og smagfuldt tilbehør til en grillaften på terrassen, fyld i din burger eller topping på de nye kogte kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/spidskal-tzatziki/

Sådan gør du

  • Kom spidskålen i en stor skål og drys med salt. Kram kålen godt, indtil den falder sammen og frigiver væde. Sigt væden fra og vend den sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og server.

Vælg rød spidskål for en mere farverig variant.

Energiindhold for hele retten:

1829 kJ / 437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

239 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,4 % 2,2 g
Kulhydrat: 32,9 % 4,6 g
Fedt: 51,7 % 3,3 g

Ingredienser

1 Hakket spidskål (ca. 500 g)
1 tsk Groft salt
2½ dl Græsk yoghurt
3 Finthakket fed hvidløg
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber