Spidskål tzatziki
10 min
•
&format=webp)
Smagen af spidskål tzatziki læner sig meget op af den traditionelle tzatziki, vi kender fra Grækenland. Denne mere nordiske version, hvor agurken er skiftet ud med spidskål, har dog lidt mere fylde og ligger sig et sted imellem en traditionel tzatziki og coleslaw. Den er perfekt til den danske sommer, som tilbehør til en grillaften på terrassen, som fyld i din burger eller topping på nye kogte kartofler.
Ingredienser
1
Hakket spidskål (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Yoghurt 10%
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Vælg rød spidskål for en flot og farverig tzatziki.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2032 kJ / 486 kcal
Næringsindhold pr. 100g
265 kJ / 63 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 15,7 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 37,5 % | 5,8 g |
Fedt: | 46,8 % | 3,4 g |
