Burger med kikærtebøf og grillet aubergine

Burger med kikærtebøf og grillet aubergine

45 min
Burger med kikærtebøf og grillet aubergine er en dejlig grøn burger med hjemmelavet kikærtebøf. En saftig burger, med masser af forskellige gode smagsindtryk. Der er de råsyltede rødløg, der er kikærtebøffen med hasselnødder og der er dressingen med danablu - er du ikke til dannablu, kan den også udelades. Prøv at lave denne burger med kikærtebøf og grillet aubergine en dag hvor I vil spise grønt og oplev (måske) at den inkarnerede kødspiser siger "jeg savnede jo slet ikke kødet".
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/burger-med-kikartebof-og-grillet-aubergine/

Sådan gør du

Råyltede rødløg
  • Bland løgene med citronsaft, sukker og salt.
  • Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Kikærtebøffer
  • Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Hak kikærterne i en foodprocessor eller hurtighakker, ca. 5 sek. så de kun lige bliver hakket.
  • Bland med nødder, mel, citronskal, salt, peber og æg. Form farsen til 4 flade bøffer.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne på den ene side, ved kraftig varme i ca. 1½ min. Steg derefter i ca. 5 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, vend bøfferne og steg dem på samme måde på den anden side.
Bluedressing
  • Hak de 2 slags ost og salt i en foodprocessor eller hurtighakker og smag til.
Aubergine
  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Grill aguberginerne ca. 2 min. på hver side. Pres auberginerne med en paletkniv, så noget af væde presses ud. Drys med salt.
Ved serveringen
  • Flæk bollerne, lun dem og smør med bluedressing.
  • Læg bollerne sammen om salatblade, kikærtebøffer, grillede auberginer og syltede rødløg.
  • Server med grillede gulerødder.

Du kan lave kikærtebøfferne af tørrede, udblødte og kogte kikærter. Det giver mere struktur til bøfferne. Du skal bruge ca. 250 g tørrede kikærter. Kikærtebøfferne bliver kun vendt en enkelt gang, da de er lidt mere skrøbelige end bøffer lavet af kød.

Du kan udelade danabluen. Udelad den blot eller erstat den med en hårdkogt æggeblomme, hvis du have lidt mere fylde i dressingen.

Energiindhold for hele retten:

11724 kJ / 2802 kcal

Næringsindhold pr. 100g

501 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 16,7 % 4,9 g
Kulhydrat: 54,5 % 16 g
Fedt: 28,8 % 3,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Råyltede rødløg
2 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Sukker
½ tsk Groft salt
Kikærtebøffer
2 dåser Kikærter i lage (ca. 800 g)
50 g Hakkede hasselnøddekerner
2 spsk Hvedemel
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Sammenpiskede æg
15 g Smør
Bluedressing
100 g Hytteost
15 g Blåskimmelost (ca. 1 spsk)
Et nip groft salt
Aubergine
1 Aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
Burger
4 Store burgerboller (ca. 400 g)
4 Skyllede salatblade, fx egeløv
Tilbehør
300 g Grillede, flækkede gulerødder (evt. i flere farver) drysset med lidt flagesalt