Burger med kikærtebøf og grillet aubergine

Burger med kikærtebøf og grillet aubergine

45 min Hovedret

Burger med kikærtebøf og grillet aubergine er en dejlig grøn burger med hjemmelavet kikærtebøf. En saftig burger, med masser af forskellige gode smagsindtryk. Der er de råsyltede rødløg, der er kikærtebøffen med hasselnødder og der er dressingen med danablu - er du ikke til dannablu, kan den også udelades. Prøv at lave denne burger med kikærtebøf og grillet aubergine en dag hvor I vil spise grønt og oplev (måske) at den inkarnerede kødspiser siger "jeg savnede jo slet ikke kødet".

Mere inspiration

Her er et andet bud på en grøn burger.

Velbekomme!
Tips

Du kan lave kikærtebøfferne af tørrede, udblødte og kogte kikærter. Det giver mere struktur til bøfferne. Du skal bruge ca. 250 g tørrede kikærter. Kikærtebøfferne bliver kun vendt en enkelt gang, da de er lidt mere skrøbelige end bøffer lavet af kød.

Tilberedningstip

Du kan udelade danabluen. Udelad den blot eller erstat den med en hårdkogt æggeblomme, hvis du have lidt mere fylde i dressingen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11053 kJ / 2642 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,2 g
Protein: 19,2 % 5,3 g
Kulhydrat: 52,4 % 14,5 g
Fedt: 28,4 % 3,6 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser