Burger med kikærtebøf og grillet aubergine

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

En saftig grøn burger, med masser af forskellige gode smagsindtryk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Råyltede rødløg

  • 2 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Kikærtebøffer

  • 2 dåser kikærter i saltlage (ca. 800 g)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 sammenpiskede æg
  • 15 g smør

Bluedressing

  • 1 aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 4 store burgerboller (ca. 400 g)
  • 4 skyllede salatblade, fx egeløv

Tilbehør

  • 300 g grillede, flækkede gulerødder (evt. i flere farver) drysset med lidt flagesalt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Råyltede rødløg

Bland løgene med eddike, sukker og salt. Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Kikærtebøffer

Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Hak kikærterne i en foodprocessor eller hurtighakker, ca. 5 sek. så de kun lige bliver hakket. Bland med nødder, mel, citronskal, salt, peber og æg. Form farsen til 4 flade bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ved kraftig varme i ca. 1½ min. Steg derefter i ca. 5 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, vend bøfferne og steg dem på samme måde på den anden side.

Bluedressing

Hak de 2 slags ost og salt i en foodprocessor eller hurtighakker. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm. Grill aguberginerne ca. 2 min. på hver side. Pres auberginerne med en paletkniv, så noget af væde presses ud. Drys med salt.

Flæk bollerne, lun dem og smør med bluedressing. Læg bollerne sammen om salatblade, kikærtebøffer, grillede auberginer og syltede rødløg. Server med grillede gulerødder.

Tip

Du kan lave kikærtebøfferne af tørrede, udblødte og kogte kikærter. Det giver mere struktur til bøfferne. Du skal bruge ca. 250 g tørrede kikærter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag