Kyllingeburger med grillede auberginer

Kyllingeburger med grillede auberginer

30 min
Uhm! Kyllingeburger med grillede auberginer er en dejlig let og frisk burger. Der er masser af spidskål, hytteost og grillet kyllingefilet i burgeren og så den grillede aubergine, som giver ekstra dejlig smag og konsistens. Du kan servere kyllingeburgeren som et lettere alternativ til en traditionel burger. Nogen gange har man lyst til et let måltid og andre dage skal den have fuld skrue med en traditionel burger med det hele.

Sådan gør du

Grillet kylling og aubergine
  • Lad en grillpande blive godt varm ved kraftig varme.
  • Pensl kyllingefileterne med olie, drys med salt og peber og grill kyllingefileterne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Tag kyllingekødet op og hold det varmt - flæk kyllingefileterne lige inden serveringen.
  • Grill auberginerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side - pres auberginerne et par gange med en paletkniv, så de får striber og noget af væden bliver presset ud. Drys med salt.
Krydret hytteost
  • Bland hytteost med purløg og hvidløg
Kyllingeburger
  • Lun bollerne på en brødrister og flæk dem.
  • Smør bollerne med sennep og læg dem sammen om spidskål - drysset med salt, hytteost, grillede auberginer, kylling og forårsløg - server med det samme.

I stedet for at smøre burgerbollerne med sennep, kan du bruge en krydret mayonnaise. Har du ikke en grillpande, kan du i stedet stege kyllingefilet og aubergine i olie på en pande. Vil du selv bage burgerboller har du opskriften her. Du kan også bage brioche burgerboller.

Energiindhold for hele retten:

8905 kJ / 2128 kcal

Næringsindhold pr. 100g

478 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 33,3 % 9,4 g
Kulhydrat: 45,3 % 12,7 g
Fedt: 21,4 % 2,8 g
Mere inspiration

Her har du en lidt mere børnevenlig kyllingeburger.

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Grillet kylling og aubergine
4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
1 tsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Aubergine i skiver (ca. 250 g)
½ tsk Groft salt
Krydret hytteost
200 g Hytteost
1 spsk Fint klippet purløg
1 Lille knust fed hvidløg
Kyllingeburger
4 Grove burgerboller (ca. 400 g)
6 spsk Dijon-honningsennep
300 g Fintsnittet spidskål
½ tsk Groft salt
1 bundt Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk