Kyllingeburger med grillede auberginer
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Kyllingeburger med grillede auberginer

Uhm! Burger med hjemmelavede grillede auberginer, kylling og hytteost. Og med fintstrimlet spidskål, så man også er sikker på at blive sund og mæt.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingeburger med grillede auberginer

Nøglehulsmærket opskrift

Uhm! Burger med hjemmelavede grillede auberginer, kylling og hytteost. Og med fintstrimlet spidskål, så man også er sikker på at blive sund og mæt.

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter (ca. 500 g)
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine i skiver (ca. 250 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 4 grove burgerboller (ca. 400 g)
  • 6 spsk dijon-honningsennep
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • ½ tsk groft salt
  • 6 forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)

Fremgangsmåde:

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl kyllingefileterne med olie og drys med salt og peber. Grill kyllingefileterne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Tag kyllingekødet op og hold det varmt - flæk kyllingefileterne lige inden serveringen. Grill auberginerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side - pres auberginerne et par gange med en paletkniv, så de får striber og noget af væden bliver presset ud. Drys med salt.

Bland hytteost med purløg og hvidløg

Lun bollerne på en brødrister og flæk dem. Smør bollerne med sennep og læg dem sammen om spidskål - drysset med salt, hytteost, grillede auberginer, kylling og forårsløg - server med det samme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,5 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 19 %
Print