Kyllingeburger med grillede auberginer
Uhm! Kyllingeburger med grillede auberginer er en dejlig let og frisk burger. Der er masser af spidskål, hytteost og grillet kyllingefilet i burgeren og så den grillede aubergine, som giver ekstra dejlig smag og konsistens. Du kan servere kyllingeburgeren som et lettere alternativ til en traditionel burger. Nogen gange har man lyst til et let måltid og andre dage skal den have fuld skrue med en traditionel burger med det hele.
Ingredienser
Grillet kylling og aubergine
4
Kyllingefileter (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Aubergine i skiver (ca. 250 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Krydret hytteost
200 g
Hytteost
|
|
---|---|
1 spsk
Fint klippet purløg
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
Kyllingeburger
4
Grove burgerboller (ca. 400 g)
|
|
---|---|
6 spsk
Dijon-honningsennep
|
|
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
|
Sådan gør du
Grillet kylling og aubergine
Krydret hytteost
Kyllingeburger
I stedet for at smøre burgerbollerne med sennep, kan du bruge en krydret mayonnaise. Har du ikke en grillpande, kan du i stedet stege kyllingefilet og aubergine i olie på en pande. Vil du selv bage burgerboller har du opskriften her. Du kan også bage brioche burgerboller.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8905 kJ / 2128 kcal
Næringsindhold pr. 100g
478 kJ / 114 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 33,3 % | 9,4 g |
Kulhydrat: | 45,3 % | 12,7 g |
Fedt: | 21,4 % | 2,8 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.