Asiatisk krydret risotto til kulørt wok

30 min
Asiatisk krydret risotto til kulørt wok

Inspiration fra det globale køkken: Risotto fra Italien, krydderier fra Østen og hytteosten, der især forbindes med amerikanske nybyggere.

Ingredienser

Asiatisk krydret risotto

10 g Smør
3 skiver skrællet frisk ingefær på størrelse med 2-kroner
1 Renset rød chilipeber
3 Tørrede limeblade
4 dl Risottoris (ca. 320 g)
½ liter Vand
1 lille dåse kokosmælk (ca. 165 ml)
1 tsk Groft salt

Kulørt wok

15 g Smør
400 g Skinke- eller wokstrimler
½ Knoldselleri i stave (ca. 200 g)
4 Gulerødder i stave (ca. 200 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
200 g Fintsnittet savojkål
1 tsk Groft salt

Asiatisk krydret risotto, fortsat

200 g Hytteost

Tilbehør

Sød chilisauce
Limefrugter i både

Sådan gør du

Asiatisk krydret risotto

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ingefær, chili, limeblade og ris i ca. ½ min. Kom vand, kokosmælk og salt i gryden og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Risene skal være al dente - dvs. møre, men stadig med bid.

Kulørt wok

  • Lad imens en wok eller stegegryde blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom smørret i og lad det blive gyldent. Steg kødet i ca. 2 min. og tag det op. Tilsæt selleri, gulerødder, chili og ingefær og steg i ca. 2 min. Kom kødet tilbage i wokken sammen med savojkål og salt. Steg, under omrøring, i yderligere ca. 2 min. og smag til.

Asiatisk krydret risotto, fortsat

  • Fjern ingefær, chili og limeblade fra risottoen og vend hytteost i. Smag risottoen til og server den rygende varm sammen med den kulørte wok.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9930 kJ / 2373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 25 % 6,4 g
Kulhydrat: 50,2 % 12,8 g
Fedt: 24,8 % 2,9 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/asiatisk-krydret-risotto-til-kulort-wok/