Asiatisk krydret risotto til kulørt wok
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Asiatisk krydret risotto til kulørt wok

Inspiration fra det globale køkken: Risotto fra Italien, krydderier fra Østen og hytteosten, der især forbindes med amerikanske nybyggere.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asiatisk krydret risotto til kulørt wok

Nøglehulsmærket opskrift

Inspiration fra det globale køkken: Risotto fra Italien, krydderier fra Østen og hytteosten, der især forbindes med amerikanske nybyggere.

Antal portioner

Asiatisk krydret risotto

  • 10 g smør
  • 3 skiver skrællet frisk ingefær på størrelse med 2-kroner
  • 1 renset rød chilipeber
  • 3 tørrede limeblade
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • ½ liter vand
  • 1 lille dåse kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 1 tsk groft salt

Kulørt wok

  • 15 g smør
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • ½ knoldselleri i stave (ca. 200 g)
  • 4 gulerødder i stave (ca. 200 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 200 g fintsnittet savojkål
  • 1 tsk groft salt

Asiatisk krydret risotto, fortsat

Tilbehør

  • sød chilisauce
  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Asiatisk krydret risotto

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ingefær, chili, limeblade og ris i ca. ½ min. Kom vand, kokosmælk og salt i gryden og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Risene skal være al dente - dvs. møre, men stadig med bid.

Kulørt wok

Lad imens en wok eller stegegryde blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom smørret i og lad det blive gyldent. Steg kødet i ca. 2 min. og tag det op. Tilsæt selleri, gulerødder, chili og ingefær og steg i ca. 2 min. Kom kødet tilbage i wokken sammen med savojkål og salt. Steg, under omrøring, i yderligere ca. 2 min. og smag til.

Asiatisk krydret risotto, fortsat

Fjern ingefær, chili og limeblade fra risottoen og vend hytteost i. Smag risottoen til og server den rygende varm sammen med den kulørte wok.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 24 %
Print