Bagt torsk med citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Citron og fisk er to ting der klæder hinanden virkelig godt. Citronsaucen binder hele retten sammen....den skønne torsk, de flotte sorte ris og de smukke kulørte grøntsager.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g renset torskefilet
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 25 g smør
  • 300 g strimlet savojkål
  • 5 gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g fuldkornsris, fx sorte ris - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt, citronskal og chili og bag fisken midt i ovnen.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, i en stor gryde, men uden at det bruner. Kom savojkål, gulerødder og salt i gryden og svits under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bring mælkesaucen i kog i en lille tykbundet gryde. Tilsæt citronsaft og salt og lad saucen kog ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Server den bagte torsk med citronsauce, ris og de svitsede grøntsager.

Bagetid

Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 15 min. - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag