Bagt torsk med citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Citron og fisk er to ting der klæder hinanden virkelig godt. Citronsaucen binder hele retten sammen....den skønne torsk, de flotte sorte ris og de smukke kulørte grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g renset torskefilet
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 25 g smør
  • 300 g strimlet savojkål
  • 5 gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g ris, fx sorte fuldkornsris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt, citronskal og chili og bag fisken midt i ovnen.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, i en stor gryde, men uden at det bruner. Kom savojkål, gulerødder og salt i gryden og svits under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bring mælkesaucen i kog i en lille tykbundet gryde. Tilsæt citronsaft og salt og lad saucen kog ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Server den bagte torsk med citronsauce, ris og de svitsede grøntsager.

Bagetid

Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 15 min. - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 22 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: