Bagt torsk med citronsauce

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Citron og fisk er to ting der klæder hinanden virkelig godt. Citronsaucen binder hele retten sammen....den skønne torsk, de flotte sorte ris og de smukke kulørte grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g renset torskefilet
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 25 g smør
  • 300 g strimlet savojkål
  • 5 gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g ris, fx sorte fuldkornsris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt, citronskal og chili og bag fisken midt i ovnen.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, i en stor gryde, men uden at det bruner. Kom savojkål, gulerødder og salt i gryden og svits under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bring mælkesaucen i kog i en lille tykbundet gryde. Tilsæt citronsaft og salt og lad saucen kog ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Server den bagte torsk med citronsauce, ris og de svitsede grøntsager.

Bagetid

Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 15 min. - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 22 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: