Bagt torsk med citronsauce

30 min
Bagt torsk med citronsauce

Citron og fisk er to ting der klæder hinanden virkelig godt. Citronsaucen binder hele retten sammen....den skønne torsk, de flotte sorte ris og de smukke kulørte grøntsager.

Ingredienser

500 g Renset torskefilet
¾ tsk Groft salt
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
25 g Smør
300 g Strimlet savojkål
5 Gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
½ liter Mælkesauce
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt

Tilbehør

3 dl Fuldkornsris, fx sorte ris - koges

Sådan gør du

  • Skær torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt, citronskal og chili og bag fisken midt i ovnen. Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 15 min. - traditionel ovn.
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, i en stor gryde, men uden at det bruner. Kom savojkål, gulerødder og salt i gryden og svits under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
  • Bring mælkesaucen i kog i en lille tykbundet gryde. Tilsæt citronsaft og salt og lad saucen kog ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Server den bagte torsk med citronsauce, ris og de svitsede grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9542 kJ / 2281 kcal

Næringsindhold pr. 100g

411 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,6 % 5,9 g
Kulhydrat: 44,6 % 10,8 g
Fedt: 30,8 % 3,4 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-torsk-med-citronsauce/