Mælkesauce

Mælkesauce

15 min
En nem opskrift på hjemmelavet mælkesauce. Tilsæt persille - og du har en persillesauce.

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag mælkesaucen til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1521 kJ / 364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

278 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 13,2 % 2,2 g
Kulhydrat: 32,6 % 5,3 g
Fedt: 54,2 % 4,1 g
Mere inspiration

Her en nem pg velsmagende opskrift på brun sovs - selv uden bouillon at starte med...

Brun sovs
15 min
Brun sovs
(18)

Ingredienser

Hvedemel
2½ spsk
Mælk
¼ liter
Grøntsagsbouillon
¼ liter
Smør
25 g