Mælkesauce

15 min
Mælkesauce

En nem opskrift på hjemmelavet mælkesauce. Tilsæt persille - og du har en persillesauce.

Ingredienser

2½ spsk Hvedemel
¼ liter Mælk
¼ liter Grøntsagsbouillon
25 g Smør

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag mælkesaucen til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1524 kJ / 364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

278 kJ / 66 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 13,2 % 2,2 g
Kulhydrat: 32,7 % 5,3 g
Fedt: 54,1 % 4,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/malkesauce/