Seared tun med wasabidressing
30 min
•
Saftig stegt tunbøf - Seared tun (tunbøfferne er stegt uden på, men rå indvendige = seared), en god lidt skarp dressing med wasabi, som er virkelig godt til tun - og dertil fyldig lun salat med bl.a. savojkål. En dejlig og enkel ret, hvor tun har hovedrollen og der ikke mangler noget for hverken gane eller øjne.
Ingredienser
Wasabidressing
2½ dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
1½ tsk
Wasabi
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Perlespelt med grøntsager
240 g
Perlespelt (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
3 dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
3
Porrer i ringe (ca. 300 g)
|
|
300 g
Fintstrimlet savojkål
|
|
3 spsk
Hakket persille
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tunbøffer
3 spsk
Hakket frisk dild
|
|
---|---|
3 spsk
Hakket persille
|
|
15 g
Smør
|
|
4
Bøffer af tun (ca. 500 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Wasabidressing
Perlespelt med grøntsager
Tunbøffer
Du kan smage grøntsagerne til med sesamfrø og/eller frisk rød chili - hvis du er til lidt mere hot/asiatisk touch.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9666 kJ / 2310 kcal
Næringsindhold pr. 100g
494 kJ / 118 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 33,4 % | 9,7 g |
Kulhydrat: | 37,5 % | 10,9 g |
Fedt: | 29,1 % | 3,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.