Seared tun med wasabidressing

Seared tun med wasabidressing

30 min
Saftig stegt tunbøf - Seared tun (tunbøfferne er stegt uden på, men rå indvendige = seared), en god lidt skarp dressing med wasabi, som er virkelig godt til tun - og dertil fyldig lun salat med bl.a. savojkål. En dejlig og enkel ret, hvor tun har hovedrollen og der ikke mangler noget for hverken gane eller øjne.

Sådan gør du

Wasabidressing
  • Rør yoghurt, wasabi og salt sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Perlespelt med grøntsager
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits porrer og savojkål ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt de varme, kogte perler, persille og salt. Vend godt rundt og smag til.
  • Hæld spelt med grøntsager i et fad og hold det varmt.
Tunbøffer
  • Bland krydderurterne og kom halvdelen i et fad.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg tunbøfferne ca. 1 min. på hver side (de er stegt uden på, men rå indvendige = seared).
  • Drys med salt, læg tunbøfferne på krydderurterne i fadet og drys resten over.
  • Server straks sammen med perlespelt med grøntsager og wasabidressing.
Mere inspiration

Prøv en grillet tunbøf - det er også lækkert.

Tunbøf
45 min
Tunbøf
(6)
Velbekomme!
Variation

Du kan smage grøntsagerne til med sesamfrø og/eller frisk rød chili - hvis du er til lidt mere hot/asiatisk touch.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9781 kJ / 2338 kcal

Næringsindhold pr. 100g

500 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 34,2 % 10,1 g
Kulhydrat: 37 % 10,9 g
Fedt: 28,8 % 3,9 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Wasabidressing
2½ dl
Wasabi
1½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Perlespelt med grøntsager
Perlespelt (ca. 3 dl)
240 g
Vand
3 dl
Groft salt
¾ tsk
Smør
10 g
Porrer i ringe (ca. 300 g)
3
Fintstrimlet savojkål
300 g
Hakket kruspersille
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Tunbøffer
Hakket dild
3 spsk
Hakket kruspersille
3 spsk
Smør
15 g
Bøffer af tun (ca. 500 g)
4
Groft salt
½ tsk