Seared tun med wasabidressing

Seared tun med wasabidressing

30 min
Saftig stegt tunbøf - Seared tun (tunbøfferne er stegt uden på, men rå indvendige = seared), en god lidt skarp dressing med wasabi, som er virkelig godt til tun - og dertil fyldig lun salat med bl.a. savojkål. En dejlig og enkel ret, hvor tun har hovedrollen og der ikke mangler noget for hverken gane eller øjne.

Sådan gør du

Wasabidressing
  • Rør yoghurt, wasabi og salt sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Perlespelt med grøntsager
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits porrer og savojkål ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt de varme, kogte perler, persille og salt. Vend godt rundt og smag til.
  • Hæld spelt med grøntsager i et fad og hold det varmt.
Tunbøffer
  • Bland krydderurterne og kom halvdelen i et fad.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg tunbøfferne ca. 1 min. på hver side (de er stegt uden på, men rå indvendige = seared).
  • Drys med salt, læg tunbøfferne på krydderurterne i fadet og drys resten over.
  • Server straks sammen med perlespelt med grøntsager og wasabidressing.

Du kan smage grøntsagerne til med sesamfrø og/eller frisk rød chili - hvis du er til lidt mere hot/asiatisk touch.

Energiindhold for hele retten:

9666 kJ / 2310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

494 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 33,4 % 9,7 g
Kulhydrat: 37,5 % 10,9 g
Fedt: 29,1 % 3,9 g
Mere inspiration

Prøv en grillet tunbøf - det er også lækkert.

Tunbøf
45 min
Tunbøf
(6)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Wasabidressing
2½ dl Græsk yoghurt
1½ tsk Wasabi
¼ tsk Groft salt
Perlespelt med grøntsager
240 g Perlespelt (ca. 3 dl)
3 dl Vand
¾ tsk Groft salt
10 g Smør
3 Porrer i ringe (ca. 300 g)
300 g Fintstrimlet savojkål
3 spsk Hakket persille
½ tsk Groft salt
Tunbøffer
3 spsk Hakket frisk dild
3 spsk Hakket persille
15 g Smør
4 Bøffer af tun (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt