Seared tun på perlespelt og med wasabidressing

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Saftig stegt tun, en god lidt skarp dressing og en fyldig og mættende salat med bl.a. savojkål. En dejlig enkel ret, hvor der ikke mangler noget.

Ingredienser

Antal portioner

Wasabidressing

Perlespelt med grøntsager

  • 240 g perlespelt (ca. 3 dl)
  • 3 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 3 porrer i ringe (ca. 300 g)
  • 300 g fintstrimlet savojkål
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • ½ tsk groft salt

Tunbøffer

  • 3 spsk hakket dild
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • 15 g smør
  • 4 bøffer af tun (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Wasabidressing

Rør yoghurt, wasabi og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Perlespelt med grøntsager

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer og savojkål ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt de varme, kogte perler, persille og salt. Vend godt rundt og smag til. Hæld spelt med grøntsager i et fad og hold det varmt.

Tunbøffer

Bland krydderurterne og kom halvdelen i et fad. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg tunbøfferne ca. 1 min. på hver side (de er stegt uden på, men rå indvendige = seared). Drys med salt, læg tunbøfferne på krydderurterne i fadet og drys resten over. Server straks sammen med perlespelt med grøntsager og wasabidressing.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 14 %

Print

Kilde: