Pærer i rødvinssirup

Pærer i rødvinssirup

60+ min
Marinerede pærer med krydret rødvinssirup og smørristede mandler er dejligt tilbehør til gode oste. Og lækre som dessert med koldt flødeskum.

Sådan gør du

Rødvinspærer, dagen før
  • Bring rødvin, sukker, eddike og kardemomme i kog i en gryde. Skræl pærerne, fjern blomsten, men lad stilken blive på. Stik mange huller i pærerne, fx med en kødnål. Læg pærerne i gryden og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Pærerne skal stadig være lidt hårde.
  • Kom pærer med kogelage i en skål og læg en tallerken over, så de bliver holdt nede i lagen. Stil pærerne tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • Tag pærerne op af lagen og lad dem dryppe af. Si lagen og bring den i kog. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 25 min. eller til der er ca. 4½ dl indkogt rødvinssirup.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Læg dem på et stykke bagepapir, drys med salt og vend rundt i mandlerne.
  • Skær ostene i skiver og stykker. Anret pærer og ost på tallerkener og pynt med lidt rødvinssirup og mandler. Server resten af rødvinssiruppen i en skål ved siden af.
Tip
  • Pærer i rødvinssirup smager også godt sammen med vaniljeflødeis, flødeskum eller som tilbehør til vildtretter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16458 kJ / 3934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

808 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 45,8 % 21,8 g
Fedt: 43,4 % 9,5 g

Ingredienser

Rødvinspærer, dagen før
Halvtør rødvin, fx côtes du rhône
¾ liter
Sukker (ca. 6 dl)
500 g
Mørk balsamicoeddike
½ dl
Kardemommekapsler
6
Små, faste pærer, fx fondante
6
Smør
10 g
Smuttede mandler
50 g
Fint salt
¼ tsk
Blåskimmelost Black eller Blue
200 g
Lagret cheddarost
200 g
Tilbehør
Flutes
150 g