Pærer i rødvinssirup

23 timer 59 min
Arbejdstid: 55 min
Pærer i rødvinssirup

Pærer i rødvin er en klassisk metode at "sylte" pærer på. Denne opskrift marinerede pærer med krydret rødvinssirup og smørristede mandler er dejligt tilbehør til gode oste. Også lækre som dessert med koldt flødeskum. Du kan lave de rødvinssyltede pærer i god tid og bruge dem til lidt af hvert.

Ingredienser

Rødvinspærer, dagen før

¾ liter Halvtør rødvin, fx côtes du rhône
500 g Sukker (ca. 6 dl)
½ dl Mørk balsamicoeddike
6 Kardemommekapsler
6 Små, faste pærer, fx fondante
10 g Smør
50 g Smuttede mandler
¼ tsk Fint salt
200 g Blåskimmelost
200 g Lagret cheddarost

Tilbehør

150 g Flutes

Sådan gør du

Rødvinspærer, dagen før

  • Bring rødvin, sukker, eddike og kardemomme i kog i en gryde.
  • Skræl pærerne, fjern blomsten, men lad stilken blive på. Stik mange huller i pærerne, fx med en kødnål.
  • Læg pærerne i gryden og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Pærerne skal stadig være lidt hårde.
  • Kom pærer med kogelage i en skål og læg en tallerken over, så de bliver holdt nede i lagen. Stil pærerne tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • Tag pærerne op af lagen og lad dem dryppe af.
  • Si lagen og bring den i kog. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 25 min. eller til der er ca. 4½ dl indkogt rødvinssirup.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Rist mandlerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Læg dem på et stykke bagepapir, drys med salt og vend rundt i mandlerne.
  • Skær ostene i skiver og stykker.
  • Anret pærer og ost på tallerkener og pynt med lidt rødvinssirup og mandler.
  • Server resten af rødvinssiruppen i en skål ved siden af.

Pærer i rødvinssirup smager også godt sammen med vaniljeflødeis, flødeskum eller som tilbehør til vildtretter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19001 kJ / 4541 kcal

Næringsindhold pr. 100g

682 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,3 % 3,7 g
Kulhydrat: 40,3 % 16,2 g
Fedt: 37,6 % 6,9 g
Alkohol: 12,8 %
https://www.arla.dk/opskrifter/parer-i-rodvinssirup/