Pærechutney med chili

40 min
Arbejdstid: 10 min
Pærechutney med chili

Den sød-stærke chutney smager godt til stegt kød eller lagrede hårde oste.

Ingredienser

25 g Smør
4 Pærer i tern, fx lukas
2 Grofthakkede løg
½ Rød chilipeber i strimler
½ dl Hvid balsamicoeddike
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)
1 Kanelstang
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde.
  • Svits pærer, løg og chili i ca. 3 min.
  • Tilsæt eddike, sukker, kanel og salt.
  • Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. Smag til.
  • Hæld pærechutneyen på rene og skoldede glas med låg. Opbevar dem koldt.

Pærer kan erstattes af æbler. Chili kan undlades, hvis du foretrækker en mild chutney.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3714 kJ / 888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 2,2 % 0,5 g
Kulhydrat: 76,7 % 17,7 g
Fedt: 21,1 % 2,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/parechutney-med-chili/