Pærechutney med chili

Pærechutney med chili

60+ min
Den sød-stærke chutney smager godt til stegt kød eller lagrede hårde oste.

Sådan gør du

  • Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde.
  • Svits pærer, løg og chili i ca. 3 min.
  • Tilsæt eddike, sukker, kanel og salt.
  • Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. Smag til.
  • Hæld pærechutneyen på rene og skoldede glas med låg. Opbevar dem koldt.

Pærer kan erstattes af æbler. Chili kan undlades, hvis du foretrækker en mild chutney.

Energiindhold for hele retten:

3714 kJ / 888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 2,2 % 0,5 g
Kulhydrat: 76,7 % 17,7 g
Fedt: 21,1 % 2,2 g

Ingredienser

25 g Smør
4 Pærer i tern, fx lukas
2 Grofthakkede zittauerløg
½ Rød chilipeber i strimler
½ dl Hvid balsamicoeddike
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)
1 Kanelstang
1 tsk Groft salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk