Mangochutney

Mangochutney

30 min
Skøn krydret sur-sød mangochutney, der passer godt til krydret mad - eller som tilbehør til blåskimmelost eller en god lagret ost.

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og bring blandingen i kog.
  • Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 min. - eller til væsken er kogt ind til en sirup. Smag chutneyen til.
  • Hæld chutneyen på glas og køl den af. Opbevar den tildækket på køl.

Du kan selv styre styrken på din chutney ved at tilsætte mere eller mindre chili. Smag også gerne på den friske chili - der er stor forskel på, hvor stærke de er.

Energiindhold for hele retten:

3807 kJ / 910 kcal

Næringsindhold pr. 100g

505 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 2,2 % 0,7 g
Kulhydrat: 96,1 % 28,5 g
Fedt: 1,7 % 0,2 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

250 g Frossen eller frisk mangofrugt i tern
2 Zittauerløg i mindre stykker (ca. 150 g)
175 g Rørsukker (ca. 2 dl)
1 dl Vand
½ dl Ufarvet lagereddike
2 spsk Skrællet frisk ingefær i tynde strimler
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 Kanelstang
1 tsk Groft salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk