Biryani er en populær ret i Indien og Mellemøsten. Biryani består af ris, grøntsager, varme krydderier som fx kardemomme, koriander og karry og så evt. kød. Biryani er supernem og dejlig aftensmad, og der er frit slag på hvilke grøntsager du vil komme i. På den måde er det også en rigtig fin ret at lave, hvis du vil have ryddet op i grøntsagsskuffen. Vi serverer her en mango-raita til biryanien. Raitaen som består af yoghurt og mango er dejligt kølende og et godt modspil til den krydrede biryani.
Det smager dejligt med en chutney til Biryanien, prøv fx en Græskarchutney.
Det er en spændende smagsoplevelse at få et helt kardemomme- eller korianderfrø i munden, når man spiser biryanien. Er I ikke til det, kan krydderierne knuses i en morter, så de fordeler sig mere i retten.
10362 kJ / 2477 kcal
446 kJ / 107 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 16,4 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 53,7 % | 14,1 g |
Fedt: | 29,9 % | 3,6 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.