Det er en spændende smagsoplevelse at få et helt kardemomme- eller korianderfrø i munden, når man spiser biryanien. Er I ikke til det, kan krydderierne knuses i en morter, så de fordeler sig mere i retten.
8664 kJ / 2071 kcal
373 kJ / 89 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 16,7 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 59,6 % | 13,1 g |
Fedt: | 23,7 % | 2,4 g |
Det smager dejligt med en chutney til Biryanien, prøv fx en Græskarchutney.
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
50 g
Smør
|
|
---|---|
4
Rødløg i tynde strimler (ca. 300 g)
|
|
200 g
Renset kyllingefilet
|
|
10
Grønne kardemommekapsler
|
|
1 spsk
Korianderfrø
|
|
1 spsk
Karry
|
|
6 dl
Hønsebouillon
|
|
320 g
Basmatiris (ca. 4 dl)
|
|
400 g
Tomater i store tern
|
|
2 spsk
Hakket grøn chilipeber
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Friske mynteblade
|
2½ dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
½
Umoden eller moden mangofrugt i små tern (ca. 125 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|